Foto: AFP
Foto: AFP

Engleski mediji podeljenog mišljenja oko Glazera, jedni mu ne praštaju kiks, drugi smatraju da je najbolji

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 12:24

Od medija do medija, negde preovladava osuda, a negde komplimenti na račun Zvezdinog golmana

Uz dvostrukog strelca Hulijana Alvaresa, izraelski čuvar mreže bio je centralna figura sinoćnjeg duela Mančester Sitija i Crvene zvezde. Imao je Omri Glazer čak 13 odbrana u utakmici prvog kola grupne faze Lige šampiona, ali je dobar deo urađenog do 60. minuta prosuo očajnom procenom leta lopte, zahvaljujući kojoj su Građani preokrenuli na 2:1, a kasnije preko Rodrija obezbedili trijumf za konačnih 3:1.

Engleski mediji na različit način posmatraju Glazerov nastup, a ono šte se ističe je velika razlika u oceni Dejla mejla i Skaj sporta. Prvi je bio rigorozan, nije oprostio kardinalnu grešku i dao mu samo šesticu. Blagonaklono je na čitavu situaciju gledao Skaj, nagradivši ga za vrhunske intervencije osmicom.

Izabrane vesti

Priznao je i Dejli mejl da je Glazer bio odličan u prvom poluvremenu, ali da se od samog početka drugog u momka iz Tel Aviva ulila nesigurnost, a pogotovo nakon što je prvi put savladan u 47. minutu. U prvi plan ističe se njegova "mlitava pesnica" kojom je krenuo na centaršut Hulijana Alvaresa na isteku prvog sata igre. Koliko god dobrog da je učinio za Zvezdu prethodne večeri, ovaj medij striktno se držao činjenice da je Glazer direktan krivac za gol nakon kojeg se crveno-beli nisu vratili u egal do kraja utakmice, pa je shodno tome dobio samo šesticu.

Skaj se fokusirao na podatak o 22 udarca na gol srpskog šampiona u prvom poluvremenu i čuda koja je je Izraelac činio, čime je crveno-bele doveo u poziciju da uopšte i imaju pozitivan rezultat tako dugo. Piše se o tome da je njegovo "herojstvo održalo Crvenu zvezdu na nivou" i da se ne krivica ne može svaliti na golmana koji je trpeo pritisak praktično svake sekunde meča i bio daleko najopterećeniji igrač na terenu.

Statistički parametri pokazuju da je Skaj zaista u pravu, imajući u vidu da je Mančester Siti uputio čak 37 udaraca na gol protivnika, od toga 16 u okvir, pa Glazer nije imao šanse da odahne skoro nijednog trenutka. Kontinuirani stres čini se da je učinio svoje, trenutak pada koncentracije bio je dovoljan za jedini kiks 27-godišnjeg golmana.



tagovi

Omri GlazerFK Crvena zvezdaMančester SitiDejli MejlSkaj Sports

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara