Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Englezi spremaju zamku za Mbapea, Galski petlovi nikada nisu dobili Albion na Mundijalima

Vreme čitanja: 5min | sub. 10.12.22. | 12:53

Svetsko prvenstvo u Kataru: Spektakl u Al Koru večeras (20.00), četvrtfinalni duel branioca titule protiv evropskog vicešampiona. Kajl Voker će imati zadatak da zaustavi brzonogo krilo Trikolora. Tim Gereta Sautgejta ima ubitačnu realizaciju, 21 šut u okvir gola – 12 golova

Ispadanjem Brazila od Hrvatske u četvrtfinalu, Francuska je izbila u prvi plan. Branilac krune iz Rusije od pre četiri godine igrao je fantastično u grupnoj fazi, lako osvojio prvo mesto, izborio osminu finala već posle dva kola, dok je Poljska pobeđena u prvoj nokaut rundi sa 3:1. Šlager četvrtfinala ostavljen je za večeras u Al Koru (20.00), kada na megdan Galskim petlovima stiže vicešampion Evrope, Engleska.

Tim Didijea Dešama je blagi favorit protiv Gordog Albiona, ali prštaće u duelu evopskih selekcija. Četa Gereta Sautgejta je pregazila Iran na startu Mundijala (6:2), onda razočarala remijem bez golova protiv SAD-a, ali su onda redoma padali Vels i Senegal sa po 3:0. Engelzi nisu primili pogodak u Kataru 270 minuta. Jedini koji zatresao mrežu, i to dva puta, bio je Iranac Medi Taremi u prvom kolu.

Izabrane vesti

Ovaj meč biće najvredniji u istroriji fudbala. Oba selektora iamaju na raspolaganju igrače koji ukupno prebacuju tržišnu vrednost od milijardu evra. Nešto skuplji su Englezi - 1.500.000.000 naspram 1.340.000.000 Francuske. Prvi strelac na šampionatu je sjajni Kilijan Mbape. Čak pet golova je delo krila Pari Sen Žermena. Antoan Grizman igra odlično u Kataru, a tu je uvek dobri, stari Olivije Žiru. Ostali su Trikolori pre šampionata bez asa Reala Karima Benzeme, na startu protiv Australje se teško povredio levi bek Bajerna Lukas Ernandez, ali se to ne oseća. Dešan ima slatke muke u svim linijama tima, igrače podjednakih kvaliteta.

20.00: (3,00) Engleska (3,10) Francuska (2,70)

Kod Engeza u prvi plan je iskočio supertalentovani Džud Belingem, vezista Borusije iz Dortmunda. Oslonac je na sredini terena, tek su mu 19 godina i biće zvezde prelaznog roka verovatno narednog leta. Hari Kejn je uvek na pravom mestu kada treba, Bukajo Saka i Fil Fioden prete s kirla, ok je odbrana sa Džonom Stounsem i Harijem Megvajerom zasad na visini zadatka.

U centru pažnje će biti Kilijan Mbape. Engleski mediji se pitaju – ima li rešenje da se zaustavi brzonogo krilo Francuza? Biće to glavni zadatak za Sautgejtov tim. As Pari Sen Žermena nikada nije izgubio meč na Mundijalima ili Evropskim prvenstvima koje je započeo od starta. U tih 13 utakmica je postigao devet golova i imao tri asistencije. Već sada ruši mnoge rekorde. Postigao je isti broj golova kao i Lionel Mesi na Svetskim prvenstvima (10), a preskočio je i Kristjana Ronalda. Dvojici asova je ovo poslednji Mundijal, a Mbape tek za 10 dana puni 24 godine i bar još dva Svetska prvenstva su pred njim.

Došao sam da osvojim Svetsko prvenstvo”, rekao je Mbape posle dva gola data Poljskoj u osmini finala.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE U FINALU SP DA SE SASTANU ARGENTINA - FRANCUSKA JE 4,00.

Selektor Poljske Česlav Mihnjevič je posle meča priznao da njegov tima nije imao rešenja za Mbapea.

Ne postiji recept koji bi ga zaustavio. Niko ne zna recept, niejdan trener ne može da napravi taktiku da ga zaustavi kada je u punoj formi”, rekao je selektor Poljaka.

Dešan zna kakvog igrača ima u timu. Igra Galskih petlova se zasniva na Mbapeu. Kad dobije loptu, kad se stušti kao protivničkom šesnaestercu... Teško će biti Kajlu Vokeru koji bi trebalo da pazi na brzonogo krilo. Mbape je beležio brzinu od 35 kilometara na čas u Kataru. Voker može da mu parira, dostigao je brzinu od čak 37,8 pre tri sezone u Premijer lgii. Desni bek Sitija je bio povređen (operacija prepona) pre Mundijala, a ima i 32 godine. Sautgejt je na prethodna četiri meča igrao u formaciji 4-3-3, ali bi mogao da promeni sistem, da bude malo zatvoreniji. Francuzi su ubitačni u kontrama, pa ne smeju Englezi da srljaju.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE FRANCUSKA DA ODBRANI TITULU IZ RUSIJE JE 4,00.

U četiri utakmice protiv asa PSŽ-a, Voker je uspeo da zaustavi krilo Svetaca. Šansu bi mogao da dobije i Kiran Tripijer, fudbaler Njukasla. Francuzi igraju u sistemu 4-2-3-1, s dvojicom centralnih vezista Adrijenom Rabioom i Oreljenom Čuamenijem. Žiru je najistureniji, dok su iza Kilijam Mbape, Usman Dembele i Antoan Grizman koji igra povučenije u odnosu na ulogu u madridskog Atletiku kod Dijega Čola Simeonea.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU FRANCUSKE PROTIV ENGLESKE.

Englezi su sa Portugalcima najefikasniji na šampionatu. Postižu u proseku tri gola po meču (12 na četiri utakmice), dok su Francuzi treći sa devet pogodaka na kontu. Gordi Albion ima impresivnu statistiku. Od samo 21 udaraca u okvir gola, čak 12 je ušlo u mrežu. Francuzi su skoro polovinu pogodaka posle centaršuteva, tri puta su glavom zatresli mrežu rivala. Žiru dominira u vazduhu i otvara prostor za brzonoga krila, Mbapea i Dembelea.

Dok je Mbape postigao više od polovinu golova svoje reprezentacije (pet od devet), kod Engleza se čak osmorica upisali u strelce. Na šampionatu najveći posed lopte od selekcija koje su ostali u igri za "boginju" ima Argentina, dok su Engezi na drugom mestu sa 64,9. Tradicija je na strani Albiona. Engleska je pobedila Francusku na 17 mečeva, pet puta odigrala nerešeno i poražena je devet puta. Galski petlovi nikada nisu pobedili Ostrvljane na Mundijalima.

Pobednik ovog duela igraće u polufinalu sa boljom iz duela Portugalije i Maroka (16.00).

OVDE možete da pogledate brojne igre iz SPECIJALA za meč Engleska - Francuska.

ENGLESKA – FRANCUSKA, 20.00

AL KOR

Stadion: Al Bajt

Sudija: Vilton Sampajo (Brazil)

ENGLESKA (4-3-3): Pikford – Voker, Stouns, Megvajer, Šo – Rajs, Henderson, Belingem – Foden, Kejn, Saka

FRANCUSKA (4-2-3-1): Ljoris – Kunde, Varan, Upamekano, Ernandez – Rabio, Čuameni – Grizman, Dembele, Mbape - Žiru

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

MUNDIJAL U KATARU – ČETVRTFINALE

Petak:

Hrvatska – Brazil 1:1 (0:0, 0:0), na penale 4:2

/Petković 117 – Nejmar 105+1/

Holandija – Argentina 2:2 (2:2, 0:1), na penale 3:4

/Veghorst 83, 90+11 – Molina 35, Mesi 73 penal/

Subota:

16.00: (5,20) Maroko (3,60) Portugalija (1,82)

20.00: (3,00) Engleska (3,10) Francuska (2,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Katar2022reprezentacija EngleskeFudbalska reprezentacija FrancuskeKilijan EmbapeDidije DešanGaret Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara