©Star Sport
©Star Sport

Enigma Kings Kangva: Energija i brzina su tu, ali je potrebno još nešto za Baharov fudbal

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.08.23. | 09:49

Pozicija na kojoj igra reprezentativac Zambije ključna je u spajanju veznog reda i samog špica napada. Ona od koje bi trebalo da ide završni pas ka najisturenijim igračima ili ona iz koje će igrač iz drugog plana ugrožavati protivnički gol. Deluje da je Kangva ostao pomalo nedorečen u oba segmenta

Pojačanja koja su stigla u Crvenu zvezdu ovog leta naglo su podigla radnu temperaturu na treninzima srpskog šampiona i praktično učinila da borba za startnih 11 krene iznova. Tako se otvorila šansa i za one igrače koji nisu bili u prvom planu prošle sezone da pokušaju da se izbore za konkretniju ulogu u timu. Kings Kangva je u dosadašnjem boravku u crveno-belom dresu konstantno bio na "granici" startnih 11, ali je od dolaska Baraka Bahara delovalo da će konačno dočekati svojih pet minuta. Odigrao je 70 minuta protiv Fenerbahčea, pa svih 90 protiv Fjorentine, a onda se našao i među starterima u okršaju sa Vojvodinom. Ipak, umesto njega u 57. minutu meča protiv Lala zaigrao je Jovan Šljivić, a onda se našao na klupi za rezervne igrače protiv Napretka i na teren ušao u finišu meča umesto Žan Filipa Krasoa.

Ta odluka izraelskog stručnjaka stavila znak je pitanja iznad buduće uloge dobroćudnog veziste iz Zambije u crveno-belom dresu, iako je naravno prilično rano davati bilo kakve konačne procene, jer se radi o samom početku sezone, a sam Bahar je izjavio kako mu je neophodno da obezbedi što širi fond igrača za izazove koji ekipu očekuju na više frontova ove sezone.

Izabrane vesti

Čini se da se Kangva u dva segmenta idealno uklapa u sistem i filozofiju igre Baraka Bahara. Ima izuzetnu energiju i deluje da je sposobno svih 90 minuta da igra u istom ritmu. Takođe, poseduje i zavidnu brzinu i mogućnost da sa loptom brzo osvoji veliki deo terena, što je upravo ono na čemu insistira Izarealac. Ali, deluje kao da još uvek nije u potpunosti ubedio stručni štab srpskog šampiona da je pravo rešenje za jednu od ključnih pozicija u ovoj formaciji Crvene zvezde.

Pozicija na kojoj igra reprezentativac Zambije ključna je u spajanju veznog reda i samog špica napada. Ona od koje bi trebalo da ide završni pas ka najisturenijim igračima ili ona iz koje će igrač iz drugog plana ugrožavati protivnički gol. Deluje da je Kangva ostao nedorečen u oba segmenta.

To uostalom govore i brojke. Kangva je na dosadašnja četiri nastupa zabeležio jednu asistenciju, verovatno bi imao i jedan gol na svom kontu, da na sugestiju stručnog štaba nije prepustio izvođenje jedanaesterca Osmanu Bukariju u 26. minutu meča sa Fjorentinom. Upravo okršaj sa klubom iz Firence bio je možda i njegov najbolji tokom leta, odnosno prava nadogradnja vrlo kvalitetnog izdanja protiv Fenerbahčea četiri dana ranije. Protiv Vojvodine je zabeležio asistenciju kod pogotka Krasoa u 51. minutu, gde je jasno pokazao na koji način se snalazi u tranzicionoj igri, ali suštinski to nije bio njegov najbolji meč, što se na neki način odrazilo i na njegov status u narednom meču.

Barak Bahar je na meču protiv Napretka napravio više rokada nego što se očekivalo, a izgled veznog reda bio potpuno drugačiji. Ivanić je ispao iz konkurencije zbog povrede, a Kangva ostao na klupi. Na mestu defanzivnog veznog je došao Srđan Mijailović, dok su pozicije iznad pokrivali Kraso i Stamenić. U samom špicu napada našli su se Vladimir Lučić i Piter Olajinka.

Dodatnu komplikaciju za Kangvu mogla bi da predstalja činjenica što se Kraso, koji je na neki način pokrivao upravo njegovo mestu u timu, odlično snašao u novoj ulozi i bio možda još produktivniji nego kada igra u samom špicu napada. Sa druge strane, Mirko Ivanić je već postigao četiri gola ovog leta i istakao se kao jedan od lidera ekipe, pa u ovom trenutku deluje kao da stručni štab srpskog šampiona iskusnom vezisti iz Bačkog Jarka traži idealnog saradnika na pozicijama iza napadača.


tagovi

Kings Kangva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara