Kilijan Embape i Luis Enrike (©Reuters)
Kilijan Embape i Luis Enrike (©Reuters)

Enrike kontrira Anriju: Liga 1 nije dosadna, ljudi ponavljaju ono što su čuli, to je glupost

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.11.23. | 23:53

„Francuska liga je dobra i moćna, sa igračima koji se 'izvoze' u druge šampione, posebno u Englesku“, kaže Španac

Atomski fudbal na Stamford bridžu, sve je pucalo od intenziteta između Čelsija i Mančester Sitija. Osam golova, mali milion šansi, preokreti – verovatno i najbolji meč ove sezone. Za to vreme Lans i Marselj su se trudili da ubiju fudbal, šuta u okvir nije bilo do nadoknade. Tek nešto bolji bili su Ren i Lion.

Liga je skraćena, kvalitet bi trebalo da bude koncentrisan, a u kolu je palo tek 12 golova. Tek nešto bolje bilo je kolo ranije, kada je dato 13. Poražavajuće. Poprilično bode oči, neefikasnost je iziritirala Tijerija Anrija, ali ima onih koji kontriraju selektoru mlade reprezentacije Francuske. Možda i zato što su očekivali da je stanje gore.

Izabrane vesti

Nije dugo Luis Enrike u Francuskoj, letos je seo na upražnjenu klupu Pari Sen Žermena. Data mu je u ruke skupocena igračka sa kojom u Ligi 1 ne bi trebalo da ima problem – mada, ne ide sve glatko – no taj trofej preterano arapske vlasnike ni ne zanima, već onaj „ušati“. Sutra ga očekuje derbi sa Monakom na Parku prinčeva, i bude li izgubio ili odigrao nerešeno, Sveci bi mogli da padnu na drugo mesto.

Detaljisanja o Monaku nije bilo, ali jeste o fudbalu u Francuskoj.

„Imamo eliminacione utakmice u Ligi šampiona, od njih zavisi hoćemo li proći ili ne. Ali, utakmice Lige 1 su takođe važne. Cilj je da osvojimo prvenstvo. Ambiciozni smo“, rekao je Luis Enrike i istakao da derbi sa Monakom nije presudan za rasplet šampionske trke:

„Igramo protiv direktnog rivala (za titulu prim. aut), ali ostalo je još mnogo utakmica do kraja. Ova nije odlučujuća, međutim, želimo da pobedimo. Biće težak meč, mada do sada nisam ni video lake u Ligi 1“.

Luis Enrike ne deli stav mnogih da je Liga 1 dosadna i da se u njoj unapred zna prvak, da je to pitanje u 90 odsto slučajeva rešeno i pre no što se lopta zakotrlja.

„Liga 1 dosadna? Ne. Timovi stvaraju mnogo šansi, svi mogu da pobede. Igra se otvoreno, mnogo je bolje nego što sam mislio. Kada stvari ne znamo, ponavljamo ono što smo čuli, a to je glupo. To je dobra liga, moćna, sa igračima koji se 'izvoze' u druge šampione, posebno u Englesku“.

Pari Sen Žermen je, kao i brojne druge klubove, pogodio FIFA virus. Tokom boravka u reprezentaciji povredili su se Voren Zair Emeri i Markinjos. No, španski strateg nije hteo da se bavi gorućom temom i stvara sebi problem.

„Ne želim da ulazim u polemiku te vrste. Postoji kalendar, tako je kako je. Pokušavam da kontrolišem ono što mogu da kontrolišem, umereno opterećujem igrače. Imamo dovoljno resursa. Sviđalo se to meni ili ne, raspored je takav i prilagođavam se situaciji. Nadam se da će svi igrači uspeti da se oporave od povreda. Ne samo igrači Pari Sen Žermena, nego i ostalih klubova“, zaključio je Luis Enrike.



tagovi

Luis EnrikeRK Pari Sen ŽermenLiga 1Francuska Liga 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara