Anri (© Reuters)
Anri (© Reuters)

Dosada je najveći problem francuskog fudbala: Kako da gledaš Ren – Lion dok sve pršti na Čelsi – Siti?

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 22:02

Ni čuveni Tijeri Anri nema rešenje

U panici su Francuzi. Skratili su Ligu 1 sa 20 na 18 učesnika, pokušali da je učine zanimljivijom, ali bez obzira što je kvalitet tu, zabava nije. Tako je minulog vikenda u elitnoj diviziji viđeno samo 12 golova u okviru 12. kola. Doduše, krnjog, jer je odložen susret Brest – Strazbur.

Ne menja utisak, jer je kolo ranije bilo, takođe, zabrinjavajuće sa stanovišta efikasnosti. Na devet utakmica tek 13 pogodaka. Dovoljno da se upale alarmi, pa tako legendarni Tijeri Anri, sada u ulozi selektora mlade reprezentacije, ne beži od problema.

Izabrane vesti

Bilo je 12 golova u ovom i 13 u prethodnom. Nije problem nužno u pogocima, već u tome što smo u derbiju Lans – Marselj dugo gledali meč bez udaraca u gol. U stvari, nije bilo nikakvih akcija, kamoli šuteva do pred kraj. Ne mogu da ocenim da li je specifično za ova dva vikenda, ali primećujem da je Nica druga na tabeli sa 13 golova. Da li bi to trebalo da nas iznenadi? Tu je, pred nama“, zabrinut je Anri.

Doduše, u fudbalu je legitimno, čak i poželjno, braniti se. A Nica je to naučila, pa je primila samo četiri gola u 12 mečeva. Doduše, samo je 12 dala, pa je od pet prvoplasiranih na tabeli najskromnija u ofanzivi. Opet, to je suviše dosadno. Ne samo kad je tim sa Azurne obale u pitanju.

Ne napadam nikoga, samo kažem da je drugi tim na tabeli postigao tek 13 golova. Osim ovih „ludaka“ ispred (PSŽ, op. au), koji mogu lakše da daju gol od ostalih. Na primer, stavite trojicu napadača PSŽ-a u bilo koji drugi tim i onda ćete videti da Rems slavi 3:0 ili neko drugi“.

U poređenju sa ostatkom najjačih liga situacija je sledeća: u proteklom kolu u Francuskoj 12 golova, u Italiji 22, Nemačkoj 29, Španiji 33, a Engleskoj čak 37. Zbog toga konstatacija mnogih kako Liga 1 postaje dosadna.

Pokušao sam da proniknem u srž prpobleme, ali svima pada vatromet na utakmici Čelsi – Mančester Siti u Premijer ligi, 4:4. Da je u Londonu bilo 0:0 delovalo bi i ovo naše manje upečatljivo. Ali kada imate Čelsi – Siti, a istovremeno Ren – Lion ili Lans – Marselj... Jednostavno, ne morate da gledate u Čelsi – Siti“, pokušao je da se našali Anri.

Samo što je malo kome u Francuskoj smešno


tagovi

Tijeri AnriFrancuskaFrancuska 1Liga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara