Džek Griliš (Foto: Reuters)
Džek Griliš (Foto: Reuters)

Epitet najskupljeg igrača u istoriji Premijer lige kao teg za Griliša: Očekivao sam da ću učestvovati u 30 golova

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.12.21. | 02:18

Engleski fudbaler priznaje da se nadao mnogo boljim brojkama od onih koje trenutno ima

Nije Pep Gvardiola, kako smo od njega navikli prethodnih godina, ovog leta imao previše zahteva za sportski sektor Mančester Sitija. Tražio je napadača, proverenog centarfora da nemilosrdno završava akcije njegovog tima, ali ga nije dobio. Umesto špica – čitaj Harija Kejna – za utehu je dobio najskuplje pojačanje u istoriji ostrvskog fudbala. Samo što ni posle četiri i po meseca Džek Griliš nije ni blizu da opravda epitet koji nosi. Štaviše, ne bismo pogrešili kada bismo ga na osnovu do sada viđenog nazvali razočaranjem.

Očekivalo se da se Griliš, posle dve sezone u kojima je svojim partijama praktično sam ostavljao Aston Vilu, bez većih problema uklopi u mašineriju Pepa Gvardiole. Utisak je ipak da se i dalje traži. Na 20 utakmica u svim takmičenjima ove sezone tri gola i isto toliko asistencija. Priznaje Sitijeva desetka da je i sam očekivao više.

Izabrane vesti

"Kada sam došao ovde gledao sam svoje golove i asistencije iz prošle sezone. Mislio sam da ću dolaskom u Siti, najbolji klub u Engleskoj, sa najboljim igračima, učestvovati u 20 ili 30 golova, ali to uopšte nije bio slučaj. Zapravo sam se mučio sa golovima i asistencijama", priznaje Griliš u Bi-Bi-Si-jevoj emisiji.

Dodatan pritisak stvara mu cifra od 117.500.000 evra, koliko je Siti platio Vili kako bi Griliša načinio najskupljim engleskim fudbalerom ikada i ujedno najskupljim pojačanjem u istoriji ostrvskog fudbala.

"Posebno zbog novca koji je plaćen za mene, čim ne upisujete golove i asistencije neko vreme, ljudi krenu da pričaju i sumnjaju u vas. Tada samo treba da verujete u svoje sposobnosti."

Ako je suditi na osnovu njegovih reči, u sposobnosti svog trenera nimalo ne sumnja. Kako kaže, fasciniran je načinom na koji Gvardiola priprema utakmice.

"Broj utakmica koje smo dobili ove sezone zbog njegove taktike je neverovatan. Najluđa stvar koju radi je to što za svaku narednu utakmicu ima drugačiji plan. Mnogi treneri se drže iste taktike bez obzira na protivnika protiv kojeg igraju, ali sa Gvardiolom je situacija potpuno suprotna", naglašava Griliš.


tagovi

Džek Griliš

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara