Konte i Eriksen (Reuters)
Konte i Eriksen (Reuters)

Eriksen: Bolje razumem Kontea, Skudeto je jedna od prvih reči koje sam naučio

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 14:31

Danac konačno igra u kontinuitetu, ali još uvek čeka na prvi gol ili asistenciju u aktuelnoj sezoni Serije A

I leta 2020. i ove zime Kristija Eriksen je tebalo da napusti Inter. Danac je ipak ostao na Đuzepe Meaci, a Antonio Konte počeo da mu pronalazi ulogu. To je rezultiralo sve većom minutažom bivšeg plejmejkera Totenhema koji je odigrao poslednjih šest prvenstvenih mečeva za Neroazure i zabeležio četiri starta.

Izabrane vesti

“Ne znam da li je Eriksen koji igra nešto češće novi ili stari. U trenutnom sistemu igram malo niže, tako da sam više uključen u defanzivne zadatke. Moram uvek da budem spreman da uklizam i da povratim loptu. Očigledno je da sam morao da se prilagom jer sam inače igrao dosta ofanzivnije", objasnio je Danac.

SERIJA A, 20.45: (2,60) PARMA (3,05) ĐENOVA (2,90)

Još uvek čeka na prvi gol ili asistenciju u ovoj sezoni Serije A u kojoj ima 16 nastupa, ali za početak mu je najbitnije da je konačno uspostavio kontinuitet pojavljivanja na terenu.

"Tu sam nešto više od godinu dana i svi mi radimo ono što trener zahteva od nas. Naučio sam stvari koje mi nisu bile tako svojstvene u prošlosti. Konte i ja se sve više upoznajemo. To obojici olakšava da shvatimo kako bi trebalo da igramo u određenim utakmicama. Vidite da je bilo dosta promena od perioda kad je Brozović bio usamljen. Na treneru je da nam odredi uloge. Ne igramo svaku utkamicu na isti način - od protivnika zavisi postavka i način na koji ćemo ih ugroziti", istakao je Eriksen.

Inter je u seriji od osam pobeda i od trenutka kada je preuzeo prvu poziciju od Milana, deluje da nezadrživo srlja ka tituli prvaka Italije, prvoj od 2010. godine.

"Italijanski jezik mi ide dobro, ne odlično, ali solidno. Skudeto je jedna od prvih reči koje sam naučio, ali možemo samo da sanjamo dok ga zaista ne budemo osvojili", ispričao je reprezentativac Danske.

Jedanaest kola pre kraja, Neroazuri imaju devet bodova više od gradskog rivala Milana, deset od Juventusa koji ima meč manje. U svakom slučaju lepa zaliha pred aprilske mečeve sa Bolonjom i Kaljarijem, protivnicima koji bi morali da padnu imajući u vidu odnos snaga na papiru i Interovu besprekornu formu.

--------------------------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

--------------------------------------


tagovi

Antonio KonteKristijan Eriksen

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara