Kristijan Eriksen (©Reuters)
Kristijan Eriksen (©Reuters)

Eriksen na raskrsnici: Vernost Brentfordu i zahvalnost Franku ili nekoliko miliona viška na računu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 12:14

U Njukaslu buja optimizam da mogu do Danca

Išao je zimus Kristijan Eriksen od vrata do vrata, kucao je sa namerom da dobije novu šansu i ponovo zaigra fudbal, bez obzira na moguće posledice. Utočište je pronašao u Brentfordu, ruku spasa pružio mu je Tomas Frank. Kratkoročini ugovor i prilika da dokaže da još nije za staro gvožđe, ali i rizik na koji su bile obe strane spremne. Brentford se kockao – istina, minimalno, jer mu je dao ugovor do leta – i pogodio je.

Angažovanjem Kristijana Eriksena napravio je pun pogodak i jedino zbog čega žali je što Danca duže nisu vezali, jer sada kada je “isproban” opet je poželjan. Sasvim sigurno će povratnik u reprezentaciju Danske biti tražena roba na letnjoj pijaci, posebno među timovima iz Premijer lige. A, među prvima Eriksenov puls pre kraja sezone i isteka ugovora počeo je da opipava Njukasl.

Izabrane vesti

Puštao je kreativni vezista magiju protiv Srbije na Parkenu, mestu gde je doživeo srčani zastoj, štrika u Premijer ligi i kada se nađe u startnoj postavi Brentford ne gubi. Asistencija u utakmici sa Barnlijem, gol Čelsiju i četiri pobede bilans su kada se nađe u 11, te otuda ne čudi što su sve predrasude nestale, a skepticizam iskorenjen. Eriksen igra i bolje nego što je to činio u dresu Intera, oseća se kao svoj na svome na Ostrvu i biće glavna meta Njukasla, kada je reč o igračima koji će postati slobodni.

Na Sent Džejms Parku raste optimizam uprkos činjenici što se šuška da bi danskog plejmejkera rado video Totenhem u svom jatu, jer su uvereni da mogu namamiti izdašnom ponudom. Vodiće se velika bitka za Eriksenov potpis, klubovi ga više ne gledaju kroz prizmu čoveka koji se srušio na Parkenu pre nepune dve godine, već kao nekoga ko može da im unapredi igru. Utrkivaće se za njegov potpis i pravo je pitanje hoće li Kristijan Eriksen potrčati za kojim evrom više ili će osetiti moralnu obavezu da ostane u Brentfordu i pokaže lojalnost Tomasu Franku, koji mu je podario novi fudbalski život.

Nadaju se na periferiji Londona da ih Danac neće izneveriti, Tomas Frank je čak 100 odsto ubeđen da na leto neće promeniti sredinu.

Mislim da ništa neće biti odlučeno pre kraja sezone. Zainteresovani smo da ostane, žarko bih to želeo. Kada ili ako postignemo dogovor, sve ćemo obavestiti. Mogao bih da kažem da razgovaramo svake nedelje na tu temu ili da ne pričamo svake nedelje, ali to je nebitno. Svima je jasno da želimo da ga zadržimo i na Kristijanu je da odluči. Ako mene pitate, mislim da su šanse 100 odsto”, poručio je trener Brentforda posle prvenstvene pobede nad Vest Hemom.

Na potezu je Kristijan Eriksen. Leto se bliži, nema još mnogo vremena da izvaga i preseče.


tagovi

Kristijan EriksenBrentfordNjukaslPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara