Romero slavi sa saigračima (©Reuters)
Romero slavi sa saigračima (©Reuters)

Ernan Krespo je napravio čudo: Defensa u finalu Sudamerikane

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 02:22

Briljirao Brajan Romero sa tri gola

Velika je zvezda bio Ernan Krespo u igračkim danima, nemilosrdni strelac, koji je cepao protivničke mreže. Ali, pričaće se, izgleda, o njemu i kao treneru, jer je uspeo da napravi istinsko čudo.

Defensa i Hustisija, mali klub iz Argentine, na čijoj trenerskoj klupi sedi Krespo, plasirao se u finale Kupa Sudamerikana. Južnoameričkom pandanu Lige Evrope. I to su Sokolovi protutnjali u velikom stilu, pošto su posle 0:0 u prvom meču sa Kokimbom, slavili kod kuće sa 4:2.

Izabrane vesti

Plesala je Defensa po terenu. Baš onako kako je završila domaće prvenstvo, koje se završilo taman kada je počela da niže pobede. U tom ludom ritmu, da se uvek ide u napad, po svaku cenu, mada ne bezglavo, da se srlja, odigrali su Sokolovi ovaj istorijski meč sa čileanskim Kokimbom.

A, još jedan čovek čije će prezime biti na usnama navijača je Brajan Romero, koji je odigrao utakmicu života i postigao tri gola za žuto-zelene. Čovek koji ima 29 leta, celu karijeru je proveo u Argentini, nikada nije bio zvezda timova u kojima je bio, ali je Krespo nešto video u njemu. Dao mu je veliku šansu, a ovaj mu se na veličanstven način odužio.

Revanš je bio rešen već u prvom poluvremenu. Defensa ga je dobila sa 4:1. Iako je golom Farfana povela Kokimba u 9. minutu. Sve je ispalo kao po onoj izreci „ne diraj lava dok spava“. Jer, probudio se bes domaćina, koji je za 15 minuta dao tri gola! Tu su Čileancima sve nade potonule.

Samo, nije još kraj balade za Argentince. Ostalo je finale. A, u njemu će Defensa i Hustisija igrati protiv zemljaka – Lanusa. Borba za trofej biće 23. januara, igraće se u Kordobi. Igrali su poslednji put pre mesec dana, završilo se 1:1.

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

Lanus - Velez 3:0 (1:0) /prvi meč 1:0/

/Belmonte 45+3, Orsini 60, Bernabej 88/

Nedelja

Defensa i Hustisija – Kokimbo 4:2 (4:1), prvi meč 0:0

/Picini 11, Romero 20, 23, 44 – Farfan 9, Palasios 62/


tagovi

Kokimbo UnidoDefensa i HustisijaKopa SudamerikanaErnan Krespo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara