Foto: AFP
Foto: AFP

Estudijantes vodio 73 minuta i dao autogol, River evrogolom u 92. minutu do Superkupa

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.03.24. | 05:23

Rodrigo Alijendro heroj ekipe Martina Demikelisa u Kordobi – 2:1

Fantastično otvaranje utakmice i sjajna reakcija Marsela Havijera Koree u trćem minutu utakmice, nisu bili dovoljni Estudijantesu da se domogne trofeja u Superkupu Argentine. River Plejt je bio uporan, ostatak meča je proveo u silovitim napadima i stigao do preokreta. Osvajanje pehara overio Rodrigo Alijendro evrogolom u drugom minutu nadoknade – 2:1 (0:1).

O tome koliko je ovaj pehar bio važan njegovom timu, govori i način na koji je odlučujući trenutak utakmice proslavio trener domaćih Martin Demikelis, koji nije želeo da sakrije emociju na svom licu.

Izabrane vesti

Korea je na startu meča odlično reagovao na centaršut Edvina Setrea sa desnog krila i udarcem glavom u letu doveo svoj tim u vođstvo. Ipak, taj trenutak, koliko god je pogodovao Estudijantesu, toliko mu je i odmogao. Ekipa Eduarda Domingeza je praktično prestala da igra fudbal i bacila sve karte u defanzivu. River je izvršio pritisak, pa je odbrana rivala na kraju poklekla.

Ključan je bio trenutak iz 80. minuta utakmice, kada je sa desnog krila u završnicu akcije ušao Pablo Solari, snažno šutirao, a lopta je na putu ka golu pogodila nesrećnog Zaida Romera i prevarila nesrećnog Matijasa Mansilju.

Golman Estudijantesa nije mogao ništa ni u drugom minutu nadoknade, kada je viđen najlepši trenutak na stadionu Mario Alberto Kempes u Kordobi. Rodrigo Alijendro se odlično namestio i snažnim udarcem pogodio same rašlje Estudijantesovog gola, za počegak velikog slavlja Riverovih navijača.


tagovi

River PlejtEstudijantesSuperkup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara