Borha Majoral (© Reuters)
Borha Majoral (© Reuters)

Eto što igra pre Džeka, eto što je najbolji Realov otpadak: Borha Majoral je kralj strelaca u Ligi Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 20:48

Roma uverljiva i na gostovanju Šahtjoru

Izreka kaže da svi putevi vode u Rim, fudbalska mapa Evrope pokazuje da Roma brani čast Italijana. Inter je ispao u grupnoj fazi Lige šampiona, Juventus, Lacio i Atalanta na prvoj stepenici nokaut faze elitnog kupa, Napoli na prethodnoj stanici drugog po vrednosti UEFA takmičenja, ko zna šta će uraditi Milan protiv Mančestera junajteda, a za to vreme često potcenjena Vučica krči put do četvrtfinala Lige Evrope.

Uverljivo. Dvaput je tukla opasnu Bragu, a na isti način, maltene bez graške znoja izbacila nezgodni Šahtjor (3:0, 2:1), oslanjajući se na trenersko umeće Paula Fonseke. Tri godine je Portugalac proveo u ukrajinskom gigantu, upoznao vrline, ali i mane Rudara i amortizovao njihov napadački potencijal na samo jedan jedini gol za 180 minuta fudbala. A to to je tim koji je Realu u Madridu dao tri za poluvreme, dva Madriđanima u Kijevu, izdržao da ne primi nijedan u dva susretsa sa Interom, ali protiv Fonsekinog tima nije mogao ni makac.

Izabrane vesti

Ostaće zapisano da je Žunior Moraeš – Brazilac je u jedinoj sezoni kad ga je trenirao Fonseka bio precizan 26 puta na 39 utakmica – postigao počasni gol za Šahtjor. Nedovoljan da ugrozi sastav sa Olimpika, koji je sve vreme kontrolisao dešavanja na terenu u Ukrajini i nastavio juriš ka završnici takmičenja.

Za to je najzaslužnji Borha Majoral. Pozajmljeni špic Real Madrida, koga je Fonseka poslednjih sedmica promovisao u udarnu iglu umesto Edina Džeka, postigao je oba gola u revanšu i dokazao da su Rimljani njegovim angažmanom pogodili. Ne samo da je Majoral najefikasnji fudbaler od svih koje je kraljevski klub poslao na pozajmice, već je najučinkovitiji fudbaler od svih koji su ostali u Ligi Evrope.

Sa ova dva stigao je do sedam pogodaka u takmičenju. Ima i dve asistencije. Ima i fantastičan njuh da se u odsudnim trenucima nađe na pravom mestu, pa je posle ubacivanja Karsdorpa i asistencije Karlesa Perezapošto je njegov sunarodnik obišao golmana Turbina – poentirao za dokaz da se Roma sjajno snalazi van Večnog grada. Tukla je Jang Bojs u Bernu, Kluž u Rumuniji, Bragu u Kamenolomu, sad i Šahtjor u Kijevu.

Niko je neće želeti na sutrašnjem žrebu. Vučica grize.

LIGA EVROPE, OSMINA FINALA

Šahtjor – Roma 1:2 (0:0), prvi meč 0:3

/Moraeš 59 – Borha Majoral 48, 72/



tagovi

Borha MajoralPaulo Fonseka

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara