Valentin Kasteljanos (©AFP)
Valentin Kasteljanos (©AFP)

Eto zašto su odbijeni River i Palmeiras, a čeka se 18.000.000 evra! Kasteljanos sa dva gola gura Siti ka četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 05:35

Još jedna strašna partija argentinskog napadača

Praktično cele zime, pa i duže traje potera za Valentinom Kasteljanom. Sa debelim razlogom. Argentinski napadač briljirao je u svojoj drugoj sezoni u dresu Njujork Sitija i završo je sa 22 gola uz osam asistencija na 35 utakmica ligaškog dela i plej-ofa čime je privukao ogromnu pažnju nekoliko južnoameričkih klubova. Večeras je potvrdio zašto je među najtraženijim mladim napadačima s one strane Atlantika.

Njujork Siti je započeo nokaut fazu KONKAKAF Lige šampiona pobedom na gostovanju Santosu iz Kostarike rezultatom 2:0 (2:0), a oba pogotka delo su Tatija Kasteljona! I to već u uvodnih pola časa utakmice. Već u 5. minutu Kasteljon je pogodio sa bele tačke, da bi ubrzo stigao do svog drugog gola na utakmici i postavio konačni rezultat, ako je Siti poslednjih dvadesetak minuta proveo sa igračem manje zbog direktnog isključenja veziste Santijaga Rodrigeza.

Izabrane vesti

Siti se nalazi u povoljnoj situaciji pred revanš, ali se nalazi i na slatkim mukama jer interesovanje za Kasteljona neprestano raste. Klub iz Velike jabuke već je odbio nekoliko napada Palmeirasa, a sada i River Plejta koji je na sto stavio “siromašnih“ 8.000.000 evra. To je daleko ispod zacrtanih 18.000.000 evropskih novčanica, koliko Siti traži za Kasteljonovu slobodu. Palmeiras je najviše dogurao do nekih desetak miliona evra, ali ne preko toga. Pominjalo se da će možda izaći sa novom ponudom na 15.000.000 evra, ali se ništa još nije dogodilo.

Razlog zašto je Siti postavio cenu tako visoko jeste u želji da Kasteljona zadrži i u narednom periodu. Ima ugovor do juna 2025. godine, što klubu daje komotnu poziciju, mada je Tati nedavno sam priznao da ga je kontaktirao čovek blizak treneru Rivera Marselo Galjardo i izrazio želju da ga dovede. Jasno, kako bi verovatno već na leto zamenio Hulijana Alvareza kome će isteći pozajmica iz Mančester Sitija posle realizovanog transfera od 24.000.000 evra ove zime. Za Kasteljona se takođe raspitivao i Vest Hem.

Ima i zašto, jer Tati pomera granice u Severnoj Americi. Protiv Santosa stigao je do 11 pogodaka u poslednjih osam utakmica, a tresao je mrežu bar jednom u svakom od tih mečeva! Po dva gola u tom periodu beležio je još protiv Inter Majamija i Di Si Junajteda.



tagovi

Valentin KasteljanosNjujork SitiKONKAKAF Liga šampionaZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara