Marko Pjaca (NK Rijeka)
Marko Pjaca (NK Rijeka)

Euforija kakva godinama nije viđena u Rijeci, stadion rasprodat četvrti put zaredom

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 18:05

Klub po utakmici od ulaznica inkasira oko 150.000 evra

Sa prosekom od skoro 15.000 gledalaca po meču, Hajduk je klub sa ubedljivo najvećom podrškom ove sezone u hrvatskom fudbalu.

Ali kako raste euforija u Splitu, tako raste i u Rijeci, iznenađujućem lideru tamošnjeg prvenstva. Iako joj se prognoziralo da je samo prolazno iznenađenje, Rijeka i te kako gura dobro i podnosi pritisak šampionske trke. A u gradu je zavladalo interesovanje za fudbal kakvo nije viđeno još od 2017. kada je Rijeka sa Matjažom Kekom na klupi prekinula dominaciju Dinama i osvojila titulu prvaka države. To je ujedno i jedina titula šampiona Hrvatske koju Dinamo nije osvojio u prethodnih 19 godina.

Izabrane vesti

Rijeka je ove sezone treći klub po prosečnoj poseti u HNL-u, ali taj prosek raste iz meča u meč. Poslednje vesti iz Hrvatske govore da je klub sa Kvarnera i četvrti put zaredom rasprodao stadion Rujevica. Sve to ne bi bilo čudno da rivali Rijeke u prethodna tri kola nisu bili „mali“ klubovi Istra, Lokomotiva i Varaždin. Posle takve posete protv slabijih rivala nije ni čudo što je rasprodat i četvrti put u nizu jer u goste dolazi Osijek koji po popularnosti pripada „velikoj četvroci“ hrvatskog fudbala.

Svih 8.250 ulaznica za derbi kola na Rujevici su rasprodate pet dana pred utakmicu. Prosečna cena karte za mečeve Rijeke je oko 20 evra. Ulaznice se kreću u rasponu od 10 do 35 evra ne računajući ekskluzivnija mesta. Prostom matematikom se dolazi do sume od oko 150.000 evra zarađenih od rasprodatih tribina po meču. Kada se to pomnoži sa četiri meča zaredom, dolazi se do brojke od oko 600.000 evra u klupskoj kasi na ime rasprodatih tribina za četiri meča u nizu.

Posle Osijeka, sledeća domaća utakmica na Rujevici je derbi protiv Hajduka 7. aprila koji može biti jedan od ključnih mečeva za rasplet šampionske trke. Trenutno Rijeka ima bod više od Hajduka i pet više od Dinama koji ima i meč manje.



tagovi

Rijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara