Ljajić i Međedović (© S. Župljanin)
Ljajić i Međedović (© S. Župljanin)

Euforija u Novom Pazaru: Adem Ljajić potvrdio da ostaje!

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 21:10

Gensek Plavih Fikret Međedović najavio bivšeg reprezentativca Srbije i u prolećnim bitkama, ofanzivni vezista proglašen za najboljeg sportistu grada u 2023.

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Fudbalski klub Novi Pazar pokupio je kajmak na tradicionalnom izboru najboljih sportista godine u prepunoj Koncertnoj dvorani Kulturnog centra, u organizaciji lokalnog Sportskog saveza.

Izabrane vesti

U žestokoj konkurenciji, vedeta fudbalskog superligaša Adem Ljajić proglašen ja za najboljeg sportistu u 2023, tokom koje su sjajne rezultate beležili još atletičar Elzan Bibić i teniser Hamad Međedović.

Ljajić je drugi put poneo laskavu titulu, posle 2008. Pre tačno deceniju i po nagrađen je kao prvotimac beogradskog Partizana.

Sigurno da priznanje znači, ali je pre svega bilo lepo videti sve ove ljude, koji su ulepšali ambijent. Posebno se to odnosi na omladinu, koja pravi velike rezultate za svoj grad. Čast mi je što sam bio deo ove ceremonije. Posebno hvala mojim saigračima i klubu, bez njih ne bih ni ja mogao da se individualno istaknem. Bilo je mnogo sportista, koji su tokom 2023. imali fenomenalne rezultate. Ne bi bilo pogrešno da su se na mom mestu našli Hamad Međedović, Elzan Bibić ili fudbaler Erhan Mašović", izjavio je Ljajić za Mozzart Sport.

Ljajić i gradonačelnik Nihat Biševac (© S. Župljanin)Ljajić i gradonačelnik Nihat Biševac (© S. Župljanin)

Kolektiv koji je polusezonu u Mozzart Bet Superligi završio u zoni evropskih takmičenja, drugi put uzastopno najbolja je gradska ekipa, dok je generalni sekretar Plavih Fikret Međedović izabran za sportskog radnika godine.

Nagrada za životno delo, koja nosi ime po legendarnom fudbalskom stručnjaku Abdulahu Ducetu Gegiću, treneru Partizanovih beba iz finala Kupa šampiona Evrope na Hejselu 1966, uručena je Bajru Župiću.

Sve priznanja što su otišla našem fudbalskom klubu potvrda su da se godinama kvalitetno i naporno radilo. Nije ovo odjednom palo s neba. Dugo smo kuburili, borili se za opstanak, a došli smo do toga da drugu godinu zaredom konkurišemo za Evropu. Posle današnjeg razgovora sa Ademom Ljajićem i njegove potvrde da ostaje u klubu, sve osim izlaska na evroscenu bio bi veliki neuspeh. Hvala svim zaposlenim u klubu, gradu i našem Rasimu Ljajiću, koji je uvek tu za nas“, rekao je Međedović.

Jedno od priznanja završilo je u rukama fudbalera Bohuma i povremenog reprezentativca Srbije Erhana Mašovića, dok su neke od godišnjih nagrada laureatima uručili igrač južnokorejskog Suvona Fejsal Mulić i Partizanov tinejdžer Samed Baždar.



tagovi

FK Novi PazarNovi PazarAdem LjajićFikret Međedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara