(©AFP)
(©AFP)

EURO U21: Francuzi završili na giljotini, mat Danaca u dva poteza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 23:34

Brun Larsen i Anders Drejer saterali Galske petliće uz zid

Aktuelni šampion sveta neće po dobrom pamtiti start Evropskog prvenstva. Dogodilo se Galskim petlićima ono što ni u snu nisu snili i što im se desilo samo jednom u kvalifikacionom ciklusu – poraženi su. Očerupala je Danska Galske petliće i stavila ih u neugodan položaj – 0:1

Impresivno je delovala Francuska u kvalifikacijama, jela je protivnike i nagoveštavala da može mnogo. Ostavljali su Galski petlići utisak da mogu komotno da igraju i na seniorskom nivou, ali protiv Danaca nisu oduševili. Ne da Francuska nije oduševila, već je bila neprepoznatljiva.

Izabrane vesti

Bleda senka tima koji je gospodari kvalifikacionim ciklusom i unosio nemir u protivničke redove i pre nego što se pojavi na terenu. Držao je sastav Silvana Ripolija loptu u nogama, ali je u završnoj trećini terena nedostajalo kreacije. Imala je Francuska jalovi posed. Iz njega nije uspevala ništa konkretnije da napravi. Dva šuta i jedan korner. Premalo od reprezentacije koja je slovila uoči početka turnira za jednog od favorita.

Mirisalo je na podelu bodova. I tim ishodom bi Danci bili zadovoljni, a posle trijumfa nisu mogli da skinu osmehe sa lica. Pala je silna Francuska, a u heroja je izrastao rezervista Anders Drejer. Napadač Midtjilanda ušao je na startu drugog poluvremena umesto Gustava Isaksena od koga trener Albert Kapelas nije dobio previše u igri. Namirisao je španski strateg da bi uvođenje Drejera moglo višestruko da mu se isplati. Ubo je džekpot.

Galski petlići su vršili presing gotovo prilikom svake situacije kada poslednja linija Danaca ima loptu. Uspevali su mladi Skandinavci da se iskobeljaju iz stiska protivnika, a upravo iz jedne takve situacije pao je gol. Rešila je Danska presing, iznela loptu, a zatim na scenu stupaju Brun Larsen i Anders Drejer. Trenutak inspiracije veziste Anderlehta i smirenost napadača Midtjilanda doneli su Danskoj trijumf.

Poznaju se njih dvojica u dušu. Lucidan pas Larsena, utrčavanje Drejera iza leđa odbrane. Kompletna postavka pada u vodu. Zaobišao je Drejer golmana Lafonta i zatresao mrežu.


EVROPSKO PRVENSTVO MLADIH DO 21 GODINE

Četvrtak

GRUPA C

Rusija U21 - Island U21 4:1 (3:0)

/Čalov 31pen, Tiknizjan 42, Zakarijan 45+2, Makarov 53 - Guđonsen 59/

Francuska U21 - Danska U21 0:1 (0:0)

/Drejer 75/




tagovi

EURO U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara