Foto: Reuters
Foto: Reuters

EURO U21: Portugalci bez Trinkaa i Gonsalvesa, Italijani "osakaćeni" suspenzijama, kapiten Nemaca pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.05.21. | 12:48

Utakmicama četvrtfinala posle dva meseca se nastavlja Evropsko prvenstvo za mlade

Dva mesec nakon okončanja grupne faze Evropsko prvenstvo za mlade nastaviće se utakmicama četvrtfinala. Nokaut fazu otvoriće dueli između branioca turnira Španije Hrvatske, te Holandije i Francuske (kojima smo se pozabavili u posebnom tekstu), dok će se preostala dva, Portugal - Italija i Danska - Nemačka, odigrati nešto kasnije, od 21.00.

Portugalci su protutnjali grupom D, upisavši tri pobede bez ijednog primljenog gola u susretima sa Hrvatskom, Italijom i Švajcarskom, od kojih su dva došla na stadionu Stožice, na kojem će igrati i večeras.

Izabrane vesti

Međutim, u nokaut fazu ulaze oslabljeni. Standardni desni bek omladinske reprezentacije u grupnoj fazi, defanzivac Valensije Tjeri Koreja ima korona virus, u neposrednom kontaktu sa njim bio je i Barselonin Fransisko Trinkao, zbog čega je i on otpao sa spiska, dok je Pedro Gonsalves odličnim igrama u Sportingu (23 gola, četiri asistencije), zaslužio poziv u A selekciju. Na njihova mesta "uskočili su" Rafael Leao, Abdu Konte i Žoao Felipe.

"Italijani su obično vrlo odlučan i zreo tim, pa ni ovaj nije izuzetak. Vrlo su dosledni, imaju zaista iskusne igrače i vrlo su agresivni. Imaju dvojicu fantastičnih napadača i igrače koji mogu u trenutku da promene tok utakmice, sve u svemu, vrlo su opasni", istakao je trener Portugala Rui Žorž.

21.00: (2,05) Portugalija (3,35) Italija (3,80)

Italija, uz Španiju najuspešniji tim takmičenja sa pet titula prvaka, završio je grupnu fazu na drugom mestu, upravo iza Crvene furije. Azuri su neporaženi na tri utakmice i primili su samo jedan gol, iako su dve utakmice završavali sa igračem manje. Suspenzija od tri utakmice ostavila je Sandra Tonalija bez poziva, kao i Đanluku Frabotu i Rikarda Markizu, koji su takođe pocrveneli u grupnoj fazi. Lorenco Kolombo izostao je iz tehničkih razloga, dok je njegovog saigrača iz Milana Matea Gabiju van terena ostavila povreda mišića.

Ekipa predvođena kapitenom Patrikom Kutroneom biće jača prvenstveno zbog povratka Rikarda Sotila, koji je utakmice grupne faze propustio zbog grupne faze, i Andree Pinamontija. Očekuje se da veću minutažu dobije i Đakomo Raspadori, koji je u finišu Serije A eksplodirao u dresu Sasuola.

Danska je u Grupi C pomalo neočekivano upisala tri pobede i iza sebe ostavila Francusku, Rusiju i Island, a da nije primila ni gol. Selektor Albert Kapelas ne može da računa na Brentfordov dvojac Mads Sorensen - Mads Rorslev, jer je londonski klub pre dva dana igrao finale plej-ofa za ulazak u Premijer ligu.

21.00: (3,80) Danska (3,45) Nemačka (2,00)

Nemci takođe imaju kadrovskih problema. Kapiten Arne Majer je upitan, jer je na treningu prethodne srede iskrenuo zglob, dok je Niklas Dorš suspendovan zbog žutih kartona iz grupne faze, a tinejdžerska senzacija Dortmunda Jusufa Mukoko neće nastupati zbog povrede koju vuče već neko vreme. Pobeda nad domaćinom Mađarskom dozvolila im je da remiziraju sa Rumunijom i Holandijom i u trouglu tri reprezentacije (svi po pet bodova) odu dalje kao drugoplasirani tim.

"Gledali smo utakmice Danske i već smo se susretali sa njima na prethodnim turnirima. Utakmice su uvek bile tesne i uvek je linija između poraza i pobede bila tanka. Naravno da će nam biti potrebna defanzivna stabilnost, ali koncentracija će igrati glavnu ulogu. Ne smete da priuštite sebi da pravite greške protiv Danske", upozorava selektor Pancera Stefan Kunc.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE - ČETVRTFINALE

Ponedeljak

18.00: (3,10) Holandija (3,25) Francuska (2,35)

18.00: (1,70) Španija (3,70) Hrvatska (5,20)

21.00: (3,80) Danska (3,45) Nemačka (2,00)

21.00: (2,05) Portugalija (3,35) Italija (3,80)

***Kvote su podložne promenama






tagovi

Evropsko prvenstvo za mladeEvropsko prvenstvo U 21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara