David de Hea i Džordan Pikford (©Reuters)
David de Hea i Džordan Pikford (©Reuters)

Everton se uzda u dogovor pre Mundijala, londonski klubovi i Junajted opipavaju puls Pikfordu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 22:14

Frenk Lampard insistira da engleski golman ostane, na Gudisonu se nadaju da će potpisati novi petogodišnji ugovor

Na Gudisonu imaju velike planove, ali i velike probleme. Ušao je Everton u postupak izgradnje novog stadiona i nije tako izvesno da će se na njemu igrati Premijer liga, jer su se Karamele zakopale lošom sportskom politikom. I visi im opstanak u elitnom rangu engleskog fudbala.

Opstao je Everton na jedvite jade minule sezone, plamen spasa iliti dimnu bombu na Gudisonu upalio je Rišarlison, nije potonuo “drugi” klub iz Liverpula, ali jeste ostao bez brazilskog napadača koji se u transferu vrednom 58.000.000 evra preselio u Totenhem. Ubrzo bi mogao bez još jednog nosioca…

Izabrane vesti

Neizvesna je budućnost Džordana Pikforda, iako je obećao klupskom rukovodstvu da neće menjati adresu. Engleska “jedinica” vezana je za Karamele na još godinu i po dana, ta tačka nije sporna, međutim, jesu dogovori koji su postignuti, a nisu ispoštovani.

Pre odlaska na Mundijal u Katar, obećao je Džordan Pikford da će potpisati novi petogodišnji ugovor sa Evertonom. I dalje nije seo za sto, potpisa nema, u Evertonu se javila sumnja. A, platežno moćniji engleski timovi su počeli da se raspituju “za zdravlje” reprezentativnog čuvara mreže. U red su stali Mančester junajted, Čelsi i Totenhem.

Džordan Pikford (©Reuters)Džordan Pikford (©Reuters)

Iznenađeni su na Gudisonu što Lampardov prvi izbor među stativama još nije održao reč, što ne znači da to neće učiniti. U nezavidnoj je situaciji Everton, neprijatelje vidi iza svakog ćoška, a sva tri pomenuta kluba su u potrazi za golmanom. Eduard Mendi traži izlaz iz Čelsija, pošto Kepa Arizabalaga ima prednost kod Grejama Potera. Mančester junajted je u potrazi za De Heinom zamenom, jer Erik ten Hag želi da ima golmana koji bolje igra nogom, dok Totenhem hoće da dovede dugoročnog naslednika Igu Lorisu.

Ne paniče i dalje na Gudisonu, samo su postali obazriviji. I dalje Frenk Lampard veruje da će Džordan Pikford ostati u klubu.

Džordan je veoma srećan što je u ovom klubu, ne želim da govorim u njegovo ime, ali takav sam utisak stekao. Mislim da klub odgovara njegovim ambicijama. Imamo bogatu istoriju, velike ambicije i on je deo tog projekta. Ako nam se ambicije poklapaju, a mislim da je tako, verujem da možemo da ga ubedimo da ostane duže, ne vidim to kao problem”, rekao je Lampard.

Da li se samo teši ili je dobro opipao puls Džordanu Pikfordu neće biti potrebno previše vremena da Everton sazna.



tagovi

Džordan PikfordEvertonMančester JunajtedČelsiTotenhem

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara