Everton i Alan Patrik (©Reuters)
Everton i Alan Patrik (©Reuters)

Evertonova “bomba” rešila Fla-Flu derbi, Alan Patrik je gazda Porto Alegrea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.02.24. | 01:39

Brazil: Flamengo pobedio Fluminense sa 2:0 u duelu ljutih rivala iz Rio de Žaneira u Karioka šampionatu, dok su Crveni golom iskusnog veziste iz penala u osmom minutu sudijske nadoknade dobili Gremio sa 3:2 u Gaučo prvenstvu

Prethodne noći u Brazilu igrala su se dva najveća duela u velegradima u zemlji fudbala, sambe i kafe, Rio de Žaneiru i Porto Alegreu, takozvani Fla-Flu i Grenal derbi, a slave navijači Flamenga i Internasionala.

U najvećem derbiju Rija, Flamengo je srušio šampiona Južne Amerike Fluminensea na prepunoj Marakani sa 2:0. Fluzao je u lošoj formi, protekle nedelje je izgubio u prvom meču Rekopa Sudamerane (Superkup Južne Amerike) od LDU-a u Kitu sa 1:0, a četa Fernanda Diniza je potvrdila i u gradskom derbiju da je samo bleda senka onog tima koji je prošle sezone stigao do najvećeg uspeh u istoriji, pehara Kopa Libertadores posle pobede nad Bokom Juniors u finalu.

Izabrane vesti

Crveno-crni su dominirali veći deo meča, a oba gola su pala u nastavku. Pedro i Everton su doneli tri boda četi nekadašnjeg selektora Selesaa Titeu. Pogotovo je sjajna akcija bila kod drugog pogotka u 78. minutu, kada je posle peta Pedra, Everton poslao neodbranjivu „bombu“ sa 20 metara. Ovim trijumfom, Flamengo je izbio na prvo mestu u šampionata Karioka sa tri boda više od Fluminensea i sa pol-pozicije dočekaće plej-of. Šampion Južne Amerike brani tron u prvenstvu najboljih klubova iz Rio de Žaneira.

Flamengo je u seriji od pet pobeda u prvenstvu, a mreža najpopularnijeg kluba u Brazilu nije se zatresla već osma utakmica u svim takmičenjima.

Internasional je na svom terenu pobedio ljutog rival Gremio sa 3:2 i sada je povećao prednost na pet bodova i blizu je pol-pozicije pred plej-of u Gaučo šampionatu. Crveni su potvrdili da su u boljoj formi, vezali su i šesti trijumf, dok Trikolori padaju kako se sezone bliži borbi za titulu.

Iskusni Alan Patrik (33) i 10 godina Maursio su bili junaci pobede Internasionala. Gremio je dva puta vodio pogocima Renea (autogol) i Viljasantija, ali u nastavku su Alario u 64. i Alan Patrik iz penala u osmom minutu sudijske nadoknade doneli veliko slavlje domaćim navijačima protiv ljutog rivala.

Strelac pobedonosnog pogotka je i fauliran za najstrožu kaznu. Teatralno je pao posle blagog kontaka jednog defanzivca, ali to je bilo dovoljno sudiji da pokaže na belu tačku, a iskusni vezista je rutinski zatresao mrežu, za erupciju oduševljenja navijača kojima je crveno boja bliža srcu.

Gremio će ove sezone da bude oslabljen odlaskom Urugvajca Luisa Suareza koji se početkom godine pridružio nekadašnjim saigračima iz Barselone, Lionelu Mesiju, Đordiju Albi i Serhiju Busketsu u Interu iz Majmija.

Po osam timova u oba lokalna šampionata boriće se narednog meseca za krunu najboljeg tima Rija i Porto Alegrea. Podsetimo, u Brazilu se početkom godine uvek igraju lokalni šampionati, a u aprilu kreće Brazileirao, odnosno Serija A, zajednička liga sa 20 najboljih klubova u zemlji fudbala.



tagovi

FlamengoJužna AmerikaFluminenseGremioInternasionalBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara