Evrogol Džake, koreografija godine i dupla radost za Ćabijev Verkself (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 22:12

Leverkuzen postao tek šesti nemački klub koji može da se pohvali duplom krunom

Jedan stari lisac je pronašao slabu tačku Ćabiju Alonsu, nadmudrio ga i naneo mu prvi poraz u sezoni vredan izgubljenog evropskog trofeja. Samo tri dana kasnije šansu da nešto slično napravi imala je još jedna seda glava - Fridhelm Funkel (70), međutim Kajzerlslautern je daleko slabiji tim od Atalante i nije mu se ukazala gotovo ni minimalna šansa da priredi senzaciju. U berlinskom finalu DFB kupa samo 1:0 za nemačkog šampiona, ali treba imati u vidu da je Verkself čitavo drugo poluvreme igrao s igračem manje, jer je Odilon Kosunu dobio drugi žuti karton u finišu prvog dela.

Bajer Leverkuzen večeras je postao tek šesti nemački klub koji može da se pohvali duplom krunom (posle Bajerna, Dortmunda, Verdera, Kelna i Šalkea), a za nju je zaslužan prelep pogodak Granita Džake, koji je na taj način krunisao izvanrednu povratničku sezonu u nemački fudbal. Opalio je Švajcarac sa više od 25 metara, lopta je bežala od golmana, a onda se velikom silinom zarila u mrežu. Igrao se 17. minut.

Izabrane vesti

Mnogi će reći da je težak poraz u Ligi Evrope pokvario utisak o ovoj sezoni Bajera. Ipak, teško je tako nešto konstatovati posle svega što smo videli od Alonseove čete. Pre svega stilski, zbog nekih novih ideja na delu, atraktivnosti... Španac je sa svojim momcima u svakom smislu ispisao istoriju i biće pravo zadovoljstvo gledati ovaj tim - ukoliko se ne raspadne - od jeseni u Ligi šampiona.

Kajzerslautern je ekipa što je jedva izbegla ispadanje u treću ligu ove godine. Splet okolnosti doveo je Đavole do Berlina - a kad se već nađete u borbi za trofej onda je sve moguće - neka nada da bi mogli da se odupru velikom favoritu jeste postojala, no čini se da je nestala čim je utakmica počela. Tehnički, taktički, pa i u svakom drugom smislu - osim motivacionom - Leverkuzen je dominirao, nije dozvoljavao Kajzeru da mu pripreti, a ništa se nije pormenilo ni kada je Kosunu morao van igre usled crvenog kartona.

Taj period igre u kom je Bajer igrao s čovekom manje i lagano držao rivala daleko od svog gola, valjda najbolje govori o razlici u kvalitetu. Utisak je, mogao je Alonsov tim od početka do kraja da igra s desetoricom i opet bi pobedio.

Igrači Kajzerslauterna jesu se istakli bobenošću, ali ipak je najjači utisak što se tiče Đavola koreografija njihovih navijača. Nema sumnje, radi se o jednoj od najboljih kreacija na tribinama ove godine, makar u Nemačkoj. A možda i šire.

U neka davna vremena, Kajzer bi zahvaljujući plasmanu u finale kupa imao osiguran izlazak u Evropu (jer Leverkuzen će igrati Ligu šampiona), po novim pravilima ostaće mu samo simpatična uspomena na ovaj dan i časnu borbu protiv višestruko jačeg protivnika.

Bajer Leverkuzenu ovo je četvrti trofej u istoriji. Dva su došla pod Ćabijem Alonsom u sezoni u kojoj je Verkself dožoveo jedan jedini poraz; postigao 144 i primio 42 gola.

Dovoljno da istorija i navijači bajera večno pamte.

Zahvaljujući večerašnjoj pobedi Bajer Leverkuzena u Ligu Evrope uz Ajntraht iz Frankfurta plasirao se i Hofenhajm, dok će Hajdenhajm u Ligu konferencije. Kakva sezona za debitanta u Bundesligi...


tagovi

Kup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara