Evrogol Radeta Krunića i Milan je lako prošao tamo gde su mnogi ostavili kosti (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 07.03.21. | 16:54

Rosoneri bez pola tima iznenađujuće lako slavili na Bentegodiju

Posle očajne partije i srećnog remija protiv Udinezea je izgledalo da je Milan potpisao kapitulaciju u trci za skudeto, ali Rosoneri su danas u Veroni sve iznenadili. Desetkovani bez petorice jako bitnih članova prve postave (Ibrahimović, Benaser, Čalhanoglu, Ernandez, Rebić), nedovoljno oporavljenim Tonalijem, Milanezi su lakše nego što je to moglo da se očekuje, trijumfovali na gostovanju neugodnoj Veroni sa 2:0. I to bez penala u svoju korist!

Verona je ove sezone dva puta ostala neporažena protiv Juventusa, pobeđivala je Romu, Lacio, Napoli, slavila u Bergamu i pokazala se kao nagazna mina za favorite. Tim Ivana Jurića igra mnogo opasan takmičarski fudbal, ima treću najbolju odbranu u ligi i mnogo im je teško slomiti otpor. Milan je to uradio iznenađujuće lako.

Izabrane vesti

Počelo je šansom za Veronu koju je sa skoro sa gol-linije počistio Romanjoli a onda je usledio najlepši momenat meča u režiji Radeta Krunića. Reprezentativac BiH je prvo iznudio faul na 20 metara, a onda spektakularnim udarcem pod prečku u suprotan ugao očistio paučinu iz Silvestrijeve mreže. Čekao je Krunić 15 utakmica ove sezone na prvenac u Seriji A, ali je vredelo čekati za takvu majstoriju... Pre toga je Leao imao dobru šansu.

Vođstvo je donelo rasterećenje Milanu da zaigra brže u tranziciji što je bio problem za Veronu koja je bila bezopasna do kraja poluvremena. Šta god da je Ivan Jurić rekao svojim momcima na pauzi, palo je u vodu posle samo pet minuta igre u drugom poluvremenu. Sevnula je brza Milanova akcija, Salemakers je povukao, Leao šmekerski preskočio loptu, a Diogo Dalot se prvo sjajnim lažnjakom oslobodio čuvara a onda zakucao loptu pod prečku. Onaj od koga se to najmanje očekivalo... Možda u Milanu ipak razmisle da ga otkupe od Junajteda s obzirom da je do ovog meča bio jedan od najslabijih pojedinaca Rosonera tokom sezone.

Drugi gol je potpuno presekao Veronu i izbacio je iz takta. Pokušao je Jurić izmenama, uveo Salseda, Besu, Ilića i Dimarka ali se ništa nije promenilo osim nekoliko solidnih pokušaja iz prekida. Povukao se Milan u poslednjih desetak minuta i uspeo da odbrani pobedu kojom ostaje u igri za titulu sa tri boda manje od Intera koji prekosutra dočekuje opasnu Atalantu.

A prštalo je danas i u borbi za goli život zvani opstanak. Dobitnik dana je Krotone koji je savladao Torino 4:2 u direktnom duelu i dodatno mu zakomplikovao život dok je loša sreća nastavila da prati Parmu koja je posle preokreta u Firenci ostala bez toliko čekane pobede autogolom u 94. minutu - 3:3.

Serse Kozmi je slavio prvu pobedu na klupi skoro otpisanog Krotonea protiv desetkovanog Torina. Krotone je poveo golom Simija iz penala koji je skrivio Ansaldi ali su Bikovi na isteku poluvremena izjednačili pošto je Mandragora skrenuo Ansaldijev šut u mrežu. Mogao je Toro do preokreta na početku drugog poluvremena kada je Bonacoli uzdrmao prečku ali je umesto toga primio gol. Simi je postigao drugi gol na meču pošto je spakovao otpadak posle šuta Petrićonea. Umalo da Nigerijac dođe i do het-trika posle stative Magaljana. Pitanje pobednika je prelomio Arkadijuš Reka strašnim udarcem u 80. minutu. Sanabrija je na debiju za Torino uspeo da smanji fenomenalnim golom posle majstorskog udarca sa 25 metara, potom je golman Kordaz sprečio Gojaka da izjednači da bi seriju sjajnih golova zaključio Adam Una prelepom solo akcijom u nadoknadi vremena. Uživajte u tri prelepa gola iz Krotonea...

U trileru sa šest golova, Fiorentina i Parma su podelili plen ali ne može da se kaže ko ovde može da bude zadovoljniji. I da li ima bilo kakvog razloga za zadovoljstvo. Dva tima koja su se očekivala makar u sredini tabele, nalaze se u usred borbe za opstanak i sledi im težak period. Argentinski štoper Lukas Martinez Kvarta je doneo vođstvo Violi udarcem glavom pošto ga je gostujuća odbrana potpuno zaboravila. Ipak, Parmu je oživeo čileanski vezista Erik Pulgar koji je bespotrebno igrao rukom i skrivio penal, a Kucka je bio siguran sa 11 metara. Domaćin je na poluvreme ipak otišao sa vođstvom a opet su štoperi preuzeli posao očajnog Violinog napada. I opet se prekid pokazao kao rak rana Parme ove sezone. Nikola Milenković se sjajno snašao na petercu i akrobatski zakucvao loptu u mrežu.

Kao što su gosti zaboravili Martineza Kvartu kod prvog gola, tako je domaći bek Kevin Malki zaboravio Jasmina Kurtića na početku drugog poluvremena i darivao Parmi novo iznenađenje. Ušlo se u igru bez garda, sevale su šanse na obe strane, Parma je pogodila stativu preko Denisa Mana, Fiorentina prečku preko Martineza Kvarte da bi skupo plaćeni rumunski napadač Valentin Mihaila u 90. minutu pogodio posle kontre gostiju i slabe reakcije Violine odbrane.

Parma je bila na pragu pobede koju čeka 17 mečeva i čak tri meseca ali je Fiorentina izjednačila u 94. minutu. Još jednom je Parmina odbrana bila užasna, a nesrećni Jakoponi je pogodio sopstvenu mrežu posle skoro pa očajničkog pokušaja Fiorentine. Definitivno su Krstaši najmalerozniji tim ove sezone u Italiji...


SERIJA A - 26. KOLO2

Subota

Specija - Benevento 1:1 (0:1)

/Verde 71 - Gajić 24/

Udineze - Sasuolo 2:0 (1:0)

/Ljorente 42, De Pol 90+2/

Juventus - Lacio 3:1 (1:1)

/Rabio 39, Morata 57, 60pen - Korea 14/

Nedelja

Roma – Đenova 1:0 (1:0)

/Manćini 24/

Krotone - Torino 4:2 (1:1)

/Simi 27, 54, Reka 80, Una 90+4 - Mandragora 45, Sanabrija 84/

Fjorentina - Parma 3:3 (2:1)

/Martinez Kvarta 28, Milenković 42, Jaokoponi 90+4 autogol - Kucka 32 penal, Kurtić 72, Mihaila 90/

Verona - Milan 0:2 (0:1)

/Krunić 27, Dalot 50/

18.00: (2,45) Sampdorija (3,20) Kaljari (3,00)

20.45: (1,57) Napoli (4,00) Bolonja (6,00)

Ponedeljak

20.45: (2,15) Inter (3,45) Atalanta (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Diogo DalotRade KrunićNikola Milenković

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara