Saša Marjanović (©Starsport)
Saša Marjanović (©Starsport)

Evrogol Saše Marjanovića u 97. minutu odveo Napredak u plej-of! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 20:33

Spektakularan slobodnjak u dubokoj nadoknadi uveo Kruševljane u gornji deo tabele, a u plej-aut poslao Mladost

Kompletirano je i poslednje, 30. kolo Superlige Srbije uoči podele na plej-of i plej-aut. U centri pažnje bila su tri istovremeno igrana meča, koja su dala ime poslednjeg putnika u gornji deo tabele, a još dva poslala u donji dom.

Spektakularnim pogotkom Saše Marjanovića iz slobodnjaka u sedmom minutu nadoknade Napredak je pred svojim navijačima savladao pretposlednji Metalac 1:0 i ugurao se u gornji deo tabele, izbacivši sa osme pozicije Mladost iz Lučana.

Izabrane vesti

Dugo su se domaćini mučili da slome otpor rivala, konstantno je lopta bila pred golom Metalca, ali su se gosti uspešno branili. U 60. minutu i prečka im je bila saveznik, kada je Vlalukin umalo postigao autogol. Pitanje pobednika odloženo je za sam kraj.

U toku je bio sedmi minut nadokande kada je Marjanović opalio po lopti sa preko 20 metara, pružio se Dušan Marković koliko je dug, ali nije to bilo dovoljno da dohvati loptu i spreči gol za prvu pobedu Napretka u 2022. godini. Vrednu mesta u plej-ofu.

Ne važniji, ali kapiten Napretka uspeo je ove sezone da postigne i lepši pogodak i to upravo protiv Mladosti koja se ispostavila kao konkurent za mesto u plej-ofu. Bilo je to u petom kolu, kada je sa svoje polovine terena matirao protivničkog golmana.

Vojvodina je u gradskom derbiju sa Proleterom kao domaćin uspela da prekine niz od šest poraza i pobedom 2:1 overi sedmo mesto. Dva kornera presudila su gostima i to u 9. minutu, kada je Andrejević nespretno zahvatio loptu glavom i matirao svog golmana i u 11, kada je Veljko Simić bio precizan. Proleter je u 76. uspeo da smanji zaostatak preko Ilića, ali ne i da izbegne poraz.

Jedan novosadski superligaš po tradiciji ide u plej-of, dok drugog čeka žestoka borba za opstanak.

Pobedu je ostvario i Radnik, koji je u Surdulici savladao Novi Pazar 2:0, ali bez značaja za konačaran rasplet. Surduličanima je za gornji dom bilo potrebno da Napredak ne pobedi, a da oni budu bolji od "fenjeraša" s najamnje četiri gola razlike. Silovito su krenuli i pogocima Babića u 10. i Milovanovića u 35. stigli do 2:0, ali su tu i stali. Ispostavilo se, međutim, da im i 4:0 ne bi bilo dovoljno zbog gola Marjanovića.

SUPERLIGA SRBIJE – 30. KOLO:

Subota

Spartak Subotica - Kolubara 4:3 (1:0)

/Srećković 52, Nikolić 66, 73 pen, Tošeski 90+2 - Marjanović 35, Đuranović 75, Andrić 86/

Mladost Lučani - Radnički (N) 2:0 (2:0)

/Bojović 27 pen, 59/

Nedelja

TSC – Voždovac 2:1 (2:1)

/Vukić 15, Stanojlović 45+2 – Purtić 45/

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 4:1 (1:0)

/Srnić 26, Ben 52, Ivanić 56, Motika 79 - Maksimović 86/

Čukarički - Partizan 0:0

Ponedeljak

Napredak - Metalac 1:0 (0:0)

/Marjanović 90+7/

Radnik Surdulica - Novi Pazar 2:0 (2:0)

/Babić 10, Milovanović 35/

Vojvodina - Proleter 2:1 (2:0)

/Andrejević ag 9, Simić 11 - Ilić 76/



tagovi

Napredak KruševacSuperliga SrbijeMladost LučaniRadnik SurdulicaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara