Stadion Munisipal (©AFP)
Stadion Munisipal (©AFP)

Evropska plovidba TSC-a kreće iz Brage, hoće li more biti mirno?

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.08.23. | 08:28

Topolčani danas igraju meč za istoriju i debituju u Ligi šampiona (RTS 2, 21.00 čas)

(Od dopisnika iz Bačke Topole)

Stigao je i taj dan. Nije prva evropska utakmica, ali jeste prva protiv protivnika sa ovakvim pedigreom. Naravno, umeli su Topolčani da igraju i sa bivšim prvakom Evrope, ali ipak je Liga šampiona nešto drugo, kao i Braga u odnosu na FCSB, bar trenutno. Vicešampion Srbije je stigao u Portugal i čeka ga u ovom trenutku najveća utakmica ikada u istoriji kluba. Popularni Kamenolom biće prva epizoda borbe za plej-of, nastavak sledi u Bačkoj Topoli. Arsenalisti su željni elite jer tamo nisu bili više od decenije, TSC nije stigao da glumi na velikoj pozornici Lige šampiona, mada će mu i utešna nagrada u vidu Lige Evrope predstavljati Brodvej. 

Izabrane vesti

Prvi duel dvomeča na programu je danas od 21.00 čas (RTS 2). Pravdu će deliti Harald Lehner iz Austrije.

Plovio je evropski brod TSC-a iz Bačke Topole, preko Beograda, Novog Pazara, Surdulice i Subotice. Kada je uplovio u mirnu luku koja je bila garant zacrtanog cilja, pa možda i većeg od očekivanog, morali su da pređu u veći brod jer je ono što ih očekuje ove sezone veličine okeana. Možda baš Atlantskog, koji je u blizini Brage. Posada je dugo zajedno, kapetan je mlad što ne znači da se boji izazova. I prehodne je savladao odlično. Manevrisaće sve do decembra plovilo kluba koji svoju evropsku Odiseju započinje iz Portugala. Nadaju se mirnom moru, bez većih oluja. Kakav god da bude ishod, dnevnik plovidbe će biti ispisan posebnom tintom i čuvaće se večno u potpalublju kluba.

Činjenica je da je Braga favorit. Po rezultatima u Evropi, po reputaciji, vrednosti tima i svemu ostalome, ali to je uvek zanimljivija tema za medije nego za nas koji pripremamo i učestvujemo u utakmici. Prihvatamo ulogu u kojoj se nalazimo, ali mi pre utakmice nikome ne priznajemo da je bolji od nas. Probaćemo da odigramo najbolje moguće i pariramo sjajnoj ekipi Brage“, izjavio je Žarko Lazetić na konferenciji za nvoinare pred prvi duel sprskog i portugalskog tima dodajući da je od svih timova koje je pratio Braga ofanzivno među najboljima.

Mnogo je iskusnija, mada TSC jeste već igrao Evropu, posle svoje debitantske sezone u Mozzart Bet Superligi, kada je dobio priliku da se domogne grupne faze Lige Evrope. Slavio je u Moldaviji protiv Petrokuba, te može da se pohvale stopostotnim učinkom na strani u takmičenjima UEFA. I u Senti je protiviniku, rumunskom FCSB-u, trebalo 120 minuta igre, dva isključenja i šest pogodaka da bi kroz penale izbacio TSC. Nisu Topolčani prvi srpski klub koji će gostovati na Kamenolomu. Partizan je poražen, Crvena zvezda dva puta remizirala, sada tim iz Bačke Topole dolazi na noge Arsenalistima.

Kompletan kadar je na raspolaganju šefu struke Žarku Lazetiću, nema povreda. Neće se povlačiti pred favorizovanim protivnikom Topolčani, niti menjati svoj pristup igri. Videli smo i da su protiv večitih igrali hrabro, izlazili visoko napred, te će isti princip biti viđen i večeras. Uspeo je stručni štab da širinom klupe dobije više opcija na terenu, protiv Radničkog u Kragujevcu upravo su trojica rezervista donela prevagu. Pojedincima utakmica sa Bragom neće biti evropski debi, jer su već stigli da se nadmeću u takmičenjima Starog kontinenta. Drugi pak jedva čekaju da upišu prve minute na međunarodnoj sceni.

Šansa za TSC uvek postoji, to je čar fudbala. Već su se opekli ovog leta Bazel i Ferencvaroš, dok se jedan tim sa Farskih ostrva mirno šeta do grupne faze, barem Lige Konferencija. Kako ono kažu, ne igraju cifre i visine obeštećenja, već fudbaleri. Pritisak ide na Bragu, potrošeno je preko 20.000.000 evra na pojačanja, te njima pobeda predstavlja imperativ. Topolčani mogu da budu relaksirani, ali nema sumnje da će na terenu dati svoj maksimum. Sve što im treba za povoljan rezultat je da sigurno uplove u okean i da se čvrsto pridrže ukoliko naiđe oluja.

LIGA ŠAMPIONA KVALIFIKACIJE 3. KOLO

BRAGA – TSC

/RTS 2, 21.00/

Stadion Munisipal de Braga

Sudija: Harald Lehner (Austrija)

Projektovani sastavi:

Braga (4-2-3-1): Magaljaeš- Gomez, Fonte, Niakate, Borha- Fernandeš, Al Musrati- Vitor Karvaljo, Orta, Bruma- Ruiz

TSC (3-5-2): Ilić- Antonić, Stojić, Ćalušić- Cvetković, Kuveljić, Đakovac, Stanić- Pantović, Jovanović



tagovi

TSC Bačka TopolaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara