Komentari na vest

Evropska Superliga 2.0: Anjelijev novi predlog - dva ranga takmičenja, "otvoreno" za sve

K

K R O J F

pre oko 2 godine

Jednostavno klubovi ne žele posrednika žele da budu vlasnici takmičenja u kome će igrati,žele da dele novac između sebe.U pitanju je model sporta iz Amerike.NBA,NFL itd pa i Evroliga u košarci su vlasništvo klubova. Lično nisam sklon takvom modelu i shvatanju sporta ali to je već kulturološki fenomen kao što prosečnom amerikancu nije jasan model sporta u Evropi. Mogu da napišem komentar na ovom i sličnim sajtovima ne odlučujem ni o čemu.
S

Sashki85

pre oko 2 godine

Ma više bi novca bilo ovde za klubove i to mnogo više nego što se dobija u ligi šampiona, problem je što bi tu uglavnom igrali jedni te isti klubovi, liga šampiona se razlikuje što uvek može da uskoci zvezda, šerif, partizan, dinamo itd. Da naprave 3 lige kao uefa I da se igra na promociju i ispadanje to bi bilo dobro, al nacionalna prvenstva ispaštaju 90% To treće takmičenje ne bi bilo ispod 10 miliona po sezoni, za ulazak drugo sigurno 40 50 miliona, a prvo su već rekli stotinu milionski prihod. Igralo bi se nešto poput aba i eurolige što je u ruku izvodljivo. E sad pravljenje 3 takmičenja bi značilo kraj za uefu i zato se neće desiti. Mada vise bih voleo da gledam zvezdu i partizan svake nedelje sa ajaxom, benfikom, lacijom, romom I ostalima a vikendom srpsku ligu, nego sad ligu šampiona. Samo iz razloga što bi svake nedelje mogli da gledamo jak i dobar fudbal. Al to je prosto ne izvodljivo iz desetine razloga. Al koncept neke evropske lige to mi se dopada, samo ne ovaj grupa milionera.
K

K R O J F

pre oko 2 godine

Evropska Divizija odnosno Divizije u množini gde bi recimo prva imala od 22-24 kluba druga nešto slično itd bi bila u redu rešenje.Da se jedni bore za titulu drugi da ne ispadnu ove divizije ispod prve borba za viši rang itd.E sad njih to ne interesuje njih interesuje AMERIČKI MODEL ZATVORENE LIGE,ZAGARANTOV NOVAC.Napisah iznad da mi se ne sviđa na kraju krajeva mi Evropljani imamo potpuno drugačije shvatanje sporta.Ovo je KULTUROLOŠKI SUKOB.Zarobljeni smo između tradicije i novotarije.Kao i obično jedni će na jednu drugi na drugu stranu.
D

DqD

pre oko 2 godine

Ajmo Superligaaaaa gasi UEFU!
G

Gost Lk

pre oko 2 godine

Juventus,pitanje da li će se plasirati i u ovakvu Lš.
J

Jok i nece

pre oko 2 godine

To ste pricali i pre 3, 4 meseca pa evo ih mogu i za titulu! Pre ce Napoli ili Atalanta da izvisi za LS!
S

Stop Superligi

pre oko 2 godine

Sada bi bila fora da naprave neku aferu sa namestanjem kao sa Modjijem i da ga uklone zauvek iz fudbala.Moze i za Pereza onako namestao u LS da bi osvojili.Jbg puno je bilo 12 godina kada nisu mogli ni 8/finala da prodju.Vratice se i taj period sigurno.
H

Hth

pre oko 2 godine

Sta je onda razlika na Ls i Le, samo to sto ces ti dobiti vise para.
D

Damir92

pre oko 2 godine

I sto ce se zauvek na uefa mafijasku organizaciju staviti katanac. Dosta vise imaju monopol i kradu gde stignu.