Hakan Čalhanoglu (Reuters)
Hakan Čalhanoglu (Reuters)

Evropski velikani ne čeznu za Čalhanogluom, Milanova vrata i dalje odškrinuta

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 09:54

Konkretan je bio samo katarski Al Duhail sa 8.000.000 evra godišnje

Mesecima unazad Milan je bio pohlepnih ambicija Đanluiđija Donarume (čitaj: Mina Rajole), odnosno Hakana Čalhanoglua. Obojica su produžetak ugovora uslovljavala platama koje Rosoneri nisu mogli, niti želeli da im omoguće. I dok je za Donarumu već dovedena zamena u vidu Majka Menjana, turski ofanzivni vezista mogao bi da ostane na San Siru jer kako piše italijanska Gazeta "Nema ponuda za Čalhanoglua".

Prema ugovoru sa Milanom koji ističe za dvadesetak i kusur dana, ofanzivni vezista je godišnje prihodovao 2.500.000 evra, a Rosonerima je tražio duplo više kako bi ostao. Milan je nudio 4.000.000 dogovor nije postignut, ali kako je Čalhanoglu postao svestan da evropski velikani baš i ne čeznu za njegovim uslugama, ipak bi mogao da ostane u redovima vicešampiona Italije. Vrata za potpis novog ugovora mu verovatno nisu potpuno zatvorena, iako je Paolo Maldini krenuo u poteru za Rodrigom de Paulom, odnosno Hakimom Zijehom.

Izabrane vesti

Da budemo precizniji, nije baš da na adresu Turčina nije stigla nijedan ponuda. Katarski Al Duhail je predstavio jednu veoma izdašnu od 8.000.000 evra po sezoni, ali jedan od boljih izvođača prekida na tlu Evrope nije baš oduševljen idejom da karijeru nastavi na bliskom istoku u 28. godini života. Mesecima unazad kao nova sredina pominjao se Juventus, nedavno su ga španski mediji povezali sa Barselonom, ali konkretnih ponuda kao što rekosmo, nema.

Ide Evropsko prvenstvo gde će Čalha biti jedna od uzdanica turskog državnog tima. U zavisnosti od toga kako bude odigrao u grupi sa Italijom, Velsom i Švajcarskom, mogao bi da upeca ponudu koju priželjkuje. Ali mora da ima u vidu da Milanova vrata neće zauvek biti otvorena, jer se alternative uveliko traže.


tagovi

Hakan Čalhanogluac milanMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara