Ljubisavljević i Zbiljić
Ljubisavljević i Zbiljić

Evropsko pojačanje Vojvodine: Igrao Ligu konferencije, došao da pojača defanzivnu liniju

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 13:11

Nemanja Ljubisavljević dve i po godine u Novom Sadu

Dovela je Vojvodina još jednog štopera u januarskom prelaznom roku. Posle talentovanog Vuka Bogdanovića (20) iz Crvene zvezde, angažovan je i znatno iskusniji Nemanja Ljubisavljević, sa zadatkom da učvrsti defanziju liniju novosadskog tima, koja je primila 17 golova na prvih 18 utakmica i jasno je da joj je neophodno osveženje.

Ljubisavljević je tokom utorka potpisao ugovor do juna 2025. i posle papirologoških aktivnosti (u društvu predsednika Dragoljuba Zbiljića) otisnuo se ka Turskoj, gde će se u večernjim satima priključiti ekipi Milana Rastavca na pripremama u Beleku. Upravo je Rastavac dobro upoznat sa mogućnostima 26-godišnjeg defanzivca, s obzirom da su sarađivali u Radničkom iz Niša, mada je u sezoni 2016/17 Nemanja odigrao samo jedan meč za klub sa Čaira.

Izabrane vesti

Kasnije se otisnuo u vranjski Dinamo, pa hrvatsku Goricu, odakle je januara 2020. prešao u Žalgiris. U timu iz Viljnusa igrao je standardno (više od 100 utakmica), doprineo osvajanju tri titule, jednog kupa i jednog Superkupa, a jesenas je odigrao pet od šest mečeva grupne faze Lige konferencije, u konkurenciji Bazela, Pjunika i Slovana iz Bratislave. Pošto mu je istekao ugovor, rešio je da se vrati u srpski fudbal, gde je pre Radničkog igrao za Trstenik, Jagodinu i Tabane.

Stasitom Kruševljaninu će konkurenti za jednu od štoperskiih pozicija na „Karađorđu“ biti, osim pomenutog Vuka Bogdanovića, još iskusni Uroš Vitas, kao i Mamadu Traore iz Malija, mada se Afrikanac baš i nije proslavio pred kraj prvog dela sezone.



tagovi

Nemanja LjubisavljevićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara