Fabijan Fraj (©Reuters)
Fabijan Fraj (©Reuters)

Fabijan Fraj: Iznenadila me Srbija

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.11.22. | 19:40

„Videli smo da možemo da im damo gol, ali moraćemo i da budemo oprezni pozadi“, ističe iskusni vezista Švajcarske

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara/

Teže nego što smo očekivali, ali kao što su prognoze i predviđale – Srbija i Švajcarska u poslednjem kolu Grupe G boriće se za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva. 

Izabrane vesti

Tamo je već Brazil, koji je posle remija Orlova sa Kamerunom (3:3) pomogao našim fudbalerima da ostanu u trci pošto je savladao Švajcarsku 1:0. Time su izabranici Dragana Stojkovića dobili šansu da se pobedom u petak nađu u drugoj fazi turnira u Kataru.

Uz tri boda, međutim, Srbiji je neophodno i da Kamerun ne savlada Brazil, a u slučaju takve senzacije Orlovi bi morali da slave s golom više od afričke selekcije.

U najboljoj poziciji od tri selekcije koje se bore za prolaz je Švajcarska, kojoj odgovara i remi sa Piksijevim timom (ako Brazil ne izgubi od Kameruna).

Iako imaju mogućnost da idu na bod, iskusni vezisa švajcarske selekcije, Fabijan Fraj, najavljuje da se to neće dogoditi.

„Čeka nas finale. Svi su očekivali da se Srbija i Švajcarska bore za drugo mesto, tako i izgleda, mada ne smemo da zaboravimo na Kamerun. Imao tri boda, oni jedan, što nam daje prednost, ali pokušaćemo da pobedimo i u toj utakmici“, rekao je Fraj novinarima iz Srbije posle meča sa Brazilom.

Osvrnuo se fudbaler Bazela i na utakmicu Srbija – Kamerun.

„Srbija je postigla tri lepa gola, mislio sam da je gotovo na 3:1, da će pobediti, ali sledeći put kada sam pogledao televizor bilo je 3:3. Videli smo da možemo da im damo gol, ali moraćemo i da budemo oprezni pozadi jer imaju dobar napad. Ne želim previše da gledam unapred, utakmica je tek za nekoliko dana“.

Dodao je Fraj i da ga je iznenadilo to što Srbija nije upisala tri boda nakon što je uspela da preokrene sa 0:1 na 3:1.

„Iznenadio sam se da nisu pobedili posle 3:1, ali Kamerun isto dobra igra“, konstatovao je švajcarski reprezentativac, koji nije želeo da izdvaja na pitanje ko su po njemu najbolji igrači srpske reprezentacije.


tagovi

Fabijen Frajreprezentacija ŠvajcarskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara