Fabio Kanavaro (©Reuters)
Fabio Kanavaro (©Reuters)

Fabio Kanavaro ponovo radi, prvi put u Italiji

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.09.22. | 09:47

Bivši reprezentativac Azura novi trener Beneventa

Čak četiri kluba Serije B u ponedeljak su promenili trenere. Benevento je otpustio Fabija Kasertu, Piza Rolanda Marana, a Peruđa Fabricija Kastorija, dok je Đakomo Gatuzo napustio Komo zbog zdravstvenih problema, mada je s tri remija i tri poraza u šest kola svakako bio jednom nogom na izlaznim vratima kluba koji dolaskom novih investitora i Seska Fabregasa u tim ima visoke ambicije.

Piza je vratila Luku D'Anđela, Komo želi bivšeg trenera Torina Morena Longa, Peruđa bi Silvija Baldinija kome je poslednji angažman bio u Palermu, dok je Benevento rešenje pronašao u Fabiju Kanavaru. Transfer mag Đanluka Di Marcio piše da je bivši reprezentativac Italije u ponedeljak uveče dogovorio sve detalje saradnje sa klubom iz mesta nedaleko od njegovog rodnog Napulja i da će saradnja uskoro biti ozvaničena.

Izabrane vesti

Biće to Kanavaru prvi posao u Italiji i uopšte u Evropi, pošto je dosad po završetku igračke karijere u Al Ahliju radio samo u Saudijskoj Arabiji i Kini, gde je bio selektor do pandemije korona virusa. Od tada je bez angažmana, a pominjao se prošle zime među kandidatima za selektora Poljske. Posao je, ipak, pripao Česlavu Mihnjeviču.

Benevento je u prvih šest kola osvojio sedam bodova, a na reprezentativnu pauzu je otišao sa dva vezana poraza. Neće biti lako svetskom šampionu iz 2006. da napravi dobar rezultat, ali nema sumnje da je za početak evropske trenerske karijere odabrao sredinu u kojoj će imati veliki autoritet.


tagovi

Fabio KanavaroBenevento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara