Pep i Sesk (©Reuters)
Pep i Sesk (©Reuters)

Fabregas osam godina ne govori sa Gvardiolom, a sa Murinjom je veliki drug

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 14:59

„Ne znam da li je razočaranje sa Pepom obostrano“, kaže španski as

Dao je sve od sebe Pep Gvardiola u leto 2011. godine da Seska Fabregasa ubedi da se iz Arsenala vrati u Barselonu.

Uspeo je, španski vezista je stigao, osvojio u toj prvoj sezoni četiri trofeja, sve je izgledalo savršeno. A onda je, iznenada, Gvardiola odlučio da napusti Barsu i kasnije da pređe u Bajern.

Izabrane vesti

Nije se ni Fabregas dugo zadržao, već u leto 2014. preselio se u Čelsi. Ali ionako su im se putevi od tada više puta ukrštali, Sesk i Pep više nikada nisu razmenili ni reč.

Ne, sa Gvardiolom više nikada nisam razgovarao. Ne znam da li je razočaranje obostrano. Desile su se neke stvari, ali ne bih o njima pričao. Pep je bio moj idol kada sam bio dečak, od njega sam najviše toga naučio o fudbalu“, rekao je Fabregas.

Kada je otišao iz Barse, Španac je došao u ruke jednog drugog majstora, drugačijeg kova, Žozea Murinja. I odmah je u dresu Čelsija osvojio titulu prvaka Engleske.

Murinjo me je najviše inspirisao kada sam otišao iz Barse. Rekao mi je da smo imali nesporazume na terenu kada je on bio u Čelsiju, a ja u Arsenalu, pa onda opet kada je on vodio Real, a ja igrao za Barselonu. Ali da je to, što se njega tiče, ostalo iza nas i da bi voleo da okrenemo novi list“.

Iako je bio ljubimac navijača Arsenala, pa obukao dres gradskog rivala Čelsija, Fabregas to nije video kao izdaju.

Murinjo mi je ispričao o projektu koji je pripremio i odlučio sam da idem tamo. Samo je na meni bila odluka, izabrao sam ono što je bilo najbolje za mene i nije mi bilo mnogo briga šta će ljdi reći. To je bila profesionalna odluka. I danas se dopisujem sa Žozeom, smatram ga prijateljem. Mnogo mi je pomogao u teškim trenucima karijere i možda najbolju sezonu sam odigrao sa njim“, podvukao je Fabregas.

Španski as od prošle godine nosi dres Monaka.


tagovi

Pep GvardiolaSesk FabregasŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara