Arne Slot (©Reuters)
Arne Slot (©Reuters)

Fajenord bi da zacementira vladavinu: Slot-mašina igra na gol više

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.08.23. | 10:37

Superkup Holandije: Šampion na svom terenu u Roterdamu večeras (20.00) se bori za prvi trofej protiv PSV Ajndhovena. Odlazak Turčina Kokčua hendikep, ali najveć pojačanje je ostanak na kormilu iskusnog stručnjaka

Kreću i Holanđani. Tradicionalno, nedelju dana pre početka Eredivizije igra se Superkup. Pobednik kupa PSV Ajndhovena izaziva šampiona Fajenord. Meč za prvi trofej u sezoni igra se u petak (20.00) u Roterdamu na popularnom "Tiganju".

Arne Slot je tvorac renesanse Fajenorda. Posle vladavine Ajaksa, pre toga i PSV Ajdhovena, vratio je titulu u najveću luku u Evropi. Imao je Lala ponudu Totenhema početkom leta, ali je pomalo neočekivano ostao na klupi tima iz Roterdama koji će imati težak zadatak da ponovi sezonu iz snova.

Izabrane vesti

Fajenord je imao najviše uspeha od holandskih timova u Evropi prethodne dve sezone. U premijernom izdanju Lige konferencije je stigao do finala u Tirani, ali je Roma bila boja, a prošle sezone Vučica je stala na putu ekipi iz Roterdama u četvrtfinalu Lige Evrope.

20.00: (2,25) Fajenord (3,50) PSV (3,35)

Dobre igre momaka u crveno-belim dresovima nisu ostali nezapažene na letnjoj transfer pijaci. Najbolji igrač Orkun Kokču je prodat Benfiki za čak 25.000.000 evra. Od bitnih igrača otišao je i Brazilac Danilo u Rendžers. Stigli su Kalvin Stengs iz Nice za 6.000.000, Ramiz Zeruki iz Tventea za 7.200.000, Tomas Bilen iz Zvolea za 2.700.000.

Ostali su bitni fudbaleri iz prošle sezone – Meksikanac Santijago Himenez, Iranac Alireza Jahankbaš, Brazilac Igor Paiksao, Mats Vifer… I ove godine se od šampiona očekuje napadački fudbal na gol više.

PSV je i pored dobre sezone ostao bez trenera Ruda van Nilsteroja. Peter Boš je naslednik legendarnog asa, potpisao je trogodišnji ugovor. Najveća pojačanja su Noa Lang iz Briža za 12.000.000 i Rikardo Pepi iz Augzburga za 11.000.000. Klub su napustili Ksavi Simons, Erik Gutijerez, Maksimilijano Romero

-------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

-------------

Vezista Ibrahim Sangare je i dalje na raspolaganu Peteru Bošu iako je ovog leta bio na meti brojnih klubova iz Lige petice. Napad Filipsovaca predvodiće opet iskusni Luk de Jong, nekadašnji igrač Sevilje i Barselone. Udarna igla PSV-a u novoj sezoni moga bi da bude mladi Belgijanac Johan Bakajoko.

Prošle sezone u duelima ovih timova, po mnogima dva najveća kandidata za titulu u Holandiji, bile su goleade. Na De Kojpu je bilo 2:2, dok je u Ajndhovenu PSV dobio sa 4:3. Otvaranje je sezone, svi su željni igre, pa bismo mogli da očekujemo otvoreni meč sa mnogo pogodaka. Kvota u Mozzartu na igru GG4+ je 3,20.

U pripremnim utakmicama uspešniji je bila ekipa iz Ajndhovena. Vezala je četiri pobede, između ostalih je slavila i protiv Notingem Foresta i Augzburga. Fajenord je imao poraz od Hofenhajma i remije sa Viljarealom i Union Sen Žiloazom, ali je u generalnoj probi pred start sezone pre šest dana na De Kojpu dobio Benfiku sa 2:1. Golove za šampiona postigli su Brazilac Igor Paiksao i Meksikanac Himenez.

SUPERKUP HOLANDIJE (ROTERDAM, JEDAN MEČ)

Petak

20.00: (2,25) Fajenord (3,50) PSV (3,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

EredivizijaHolandijaHolandija 1PSV AjndhovenFajenordArne Slot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara