Veljko Ilić (©MN Press)
Veljko Ilić (©MN Press)

Fajenord i Đenova prate Veljka Ilića, AIK hteo Mateju Đorđevića

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.10.23. | 09:09

Igrači TSC-a na ceni

Ima TSC sjajnu sezonu iza sebe, a i u tekućoj ekipa Žarka Lazetića igra na visokom nivou. Donedavno je bila vodeća u Mozzart Bet Superligi, dok je protiv Olimpijakosa u Ligi Evrope osvojila istorijski bod u debitantskom nastupu u grupnoj fazi nekog međunarodnog takmičenja. Sve to prati se i van granica Srbije.

Tako je jedan od junaka remija (2:2) sa grčkim velikanom Nemanja Stojić, koji je pored dobre igre u odbrani stigao i da asistira Milošu Pantoviću u 90. minutu, svojom partijom privukao pažnju upravo Atinjana, pa po pisanju grčkih medija razmatraju da ga angažuju možda već u zimskom prelaznom roku.

Izabrane vesti

"Nemanja Stojić je odličan, jako je dobro odigrao protiv Olimpijakosa i baš mi je drago zbog toga", rekao je predsednik TSC-a, Janoš Žemberi u intervjuu koji ćete narednih dana moći da gledate na Mozzart TV.

Nije želeo prvi čovek Topolčana previše da širi priču na temu interesovanja drugih klubova za odličnog štopera, ali je otkrio da je prošle sezone odbio ponude iz inostranstva za 25-godišnjeg Stojića koji je pod ugovorom do leta 2025.

Za kratko vreme u Mozzart Bet Superligi TSC je napravio dva milionska transfera: Mihajla Banjca je prodao Krasnodaru za 1.600.000 plus bonusi i 20 odsto od naredne prodaje, a Petra Ratkova Red Bul Salcburgu za 4.500.000 plus bonusi i 15 odsto. Sledeći odlazak vredan sedam cifara mogao bi da bude perspektivni golman Veljko Ilić (20).

Po saznanjima Mozzart Sporta mladog čuvara mreže protiv Olimpijakosa gledao je skaut Đenove, a ima i drugih koji bi ga rado doveli u svoje redove.

"Imamo veliko interesovanje za golmana Ilića. Gledao ga je Fajenord, mnogo klubova se raspitivalo za njega i on je sigurno jedan od naših sledećih velikih transfera".

Ima TSC još igrača da ponudi. Među njima je dvadesetogodišnji Mateja Đorđević.

"Recimo, Đorđevića kada smo doveli iz Voždovca odigrao je četiri utakmice i već su ga hteli iz AIK-a po četiri puta većoj ceni, ali je nažalost povredio rame. Imamo uvek mlade igrače za koje postoji interesovanje, tako da ćemo videti ko će biti sledeći transfer".

Mateja Đorđević (©MN Press)Mateja Đorđević (©MN Press)

Voleo bi čelnik topolskog superligaša da je situacija drugačija i da može u svojim redovima duže da zadrži one koji se istaknu, ali svestan je realnosti...

"Ja ih ne bi dao, ja bi ih uvek čuvao. Stojić je mogao i prošle godine da ode, ali ga ja nisam dao jer nam je želja bila da sačuvamo kostur ekipe. Nažalost, i mnogo veće ekipe od nas moraju da prodaju igrače jer to je proces kroz koji postaješ još veći".

Osvrnuo se Janoš Žemberi i na planove TSC-a u zimskom prelaznom roku.

"Mi ne ludujemo, imamo dosta igrača koji čekaju svoju šansu da igraju. Prodaćemo na zimu možda jednog-dva igrača, ali gledamo da sačuvamo ovaj igrački kadar do proleća. A neka jača pojačanja dovodićemo verovatno tek na leto sledeće godine", objasnio je prvi čovek Topolčana.

PIŠE: Aleksandra Gvozdić


tagovi

Veljko IlićTSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaMateja ĐorđevićĐenovaFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara