Antoan Grizman i Alvaro Morata (©Reuters)
Antoan Grizman i Alvaro Morata (©Reuters)

Fajenord je najveći prijatelj fudbala, ali večeras mu je puklo srce: Proboli ga Morata, Grizman i sudijski zločin

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.10.23. | 20:39

Fenomenalan meč odigrali su Atletiko i Fajenord, domaćini na kraju slavili sa 3:2

Nije to bila fudbalska poslastica, to je bilo davljenje u šećeru. Na kraju se smučilo Fajenordu, koji je dva puta imao gol prednosti, ali ga je na kraju stomak zaboleo od udaraca Alvara Morate i Antoana Grizmana. Atletiko je možda zaboravio kako se igra odbrana, ali pomenuta dvojica asova i te kako znaju da ih daju, pa je madridska publika pored golgeterskog spektakla mogla da uživa i u pobedi od 3:2 i prvencu Jorgandžija u novoj sezoni Lige šampiona.

Imaće gosti iz Roterdama razloga da se žale u narednim danima, jer utisak je da ih je sudija Fransoa Letesije možda i oštetio u 12. minutu kada je Morata postigao prvi od dva večerašnja gola. Dubinski pas iz sredine terena je naime išao kao Saulu Njigezu, koji je bio u očiglednom ofsajdu pre no što mu je loptu sa noge uklizavanjem skinuo Mats Vifer. I umesto da svira ofsajd, što je i pomoćnik pokazivao, Letesije je, čak i posle konsultacija sa VAR tehnologijom, procenio da je Vifer svojevoljno poslao loptu baš tamo gde je hteo te je time počela nova akcija. A Vifer teško da je hteo da je pošalje baš na nogu Morate, koji ju je smestio u mrežu gostiju za 1:1.

Izabrane vesti

Da nije bilo tog gola ko zna kako bi se utakmica odvijala posle inicijalnog gola Fajenorda, tačnije autogola Marija Ermosa, nesrećnika koga je pogodila lopta posle odbrane Jana Oblaka. Ta dva gola pala su uvodnih 12 minuta što dovoljno govori o ritmu koji nije padao sve do poslednjeg zvižduka.

Nije prošlo ni osam minuta od tog drugog, a Atletiko je mogao do još dva gola. Prvi put je Gernot Trauner – fizičari bi morali da objasne kako – uspeo da sa dva metra loptu preko prečke pošalje u gol-aut i tako spreči siguran pogodak Jorgandžija, zatim je stativa zaustavila Saula, a onda kontraudar na drugoj strani.

Kalvin Stengs je centrirao iz slobodnog udarca, Španci zaspali toliko da Oblaku nije pomogla ni druga fantastična odbrana, jer nije bilo nikoga da spreči Davida Hancka da je se opet dokopa za drugo vođstvo Holanđana.

Ni tu nije bio kraj, štaviše, bio je to samo početak, jer kad igraš protiv Morate i Grizmana dovoljno je samo na trenutak da sklopiš oči i da se probudiš s ozbiljnom glavoboljom. Prvo Grizman u trećem minutu nadoknade uspeva da atraktivnim udarcem preko glave polije rivala hladnim tušem pred odlazak na odmor, da bi ga odmah nakon izlaska na teren mokrim peškirom po glavi opalio Morata. Centrirao je Nahuel Molina, Grizman jeste bio u ofsajdu, ali Morata se večeras uživeo u ulogu Filipa Inzagija iz najboljih dana. Opet je flertovao na granici dozvoljene pozicije i opet sigurno pogodio za potpuni preokret.

U nastavku frontalni juris Fajenorda, čak 19 šuteva uputili su večeras ka Oblakovom golu, šest ih je Slovenac i odbranio, ostalo je išlo pored gola i Atletiko je osvojio prva tri boda. Fajenord je na ostao na ona tri iz meča sa Seltikom, ali posle onoga što smo večeras videli ne bismo se nimalo iznenadili ako bi do kraja grupne faze preuzeli to prvo mesto, jer od navale Arnea Slota niko ne može da se odbrani.

Samo je pitanje koliko će da prime, a klasa Morate i Grizmana danas im je pokazala razliku između dobrih napadača i egzekutora svetske klase.

ATLETIKO – FAJENORD 3:2 (2:2)

/Morata 12, 48, Grizman 45+3 - Ermoso 7ag, Hancko 34/

Stadion: Vanda Metropolitano

Sudija: Fransoa Letesijer (Francuska)

ATLETIKO (5-3-2): Oblak – Molina (od 79. Rikelme), Aspilikueta, Vicel, Ermoso, Lino (od 62. Galan) – De Pol (od 46’ De Pol), Koke, Saul – Morata, Grizman (od 79. Korea);

FAJENORD (4-3-3): Velerojter – Gertrujda, Trauner (od 74. Nijuvkop), Hancko, Hartman – Vifer (od 74. Lingr), Zeruki (od 78. Jahanbakš), Timber – Stengs, Ueda (od 60. Minteh), Pajšao

GRUPA E

Atletiko - Fajenord 3:2 (2:2)

/Morata 12, 48, Grizman 45+3 - Ermoso 7ag, Hancko 34/

21.00: Seltik – Lacio



tagovi

Alvaro MorataAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara