Santi Himenes i Jankuba Minte proslavljaju gol (©AFP)
Santi Himenes i Jankuba Minte proslavljaju gol (©AFP)

Fajenord razigrao bisera Njukaslu: Minte trese mreže u ritmu Van Persija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 22:09

Postao je peti tinejdžer koji je u ovom veku na tri vezana meča tresao protivničke mreže u dresu Roterdamersa

Još početkom prošlog leta su na Sent Džejmsis parku videli da su ‘puni’ napred, da Jankuba Minte neće imati previše prostora da se razmaše i pokaže šta ume. Imao bi skromnu minutažu i odlučili su da ga pošalju na pozajmicu. Javio se Fajenord, sklopljen je pakt na obostrano zadovoljstvo, a posle sve što je ofanzivac iz Gambije uradio prethodnih sedmica naročito mogu da budu zadovoljni u Njukaslu.

Poslali su Jankuba Mintea na jednogodišnju pozajmicu u Roterdam i tamo je zaplesao. Fajenord je razigrao bisera engleskom klubu, gambijski reprezentativac počeo je da trese mreže u maniru rasnih golgetera. Postao je peti tinejdžer koji je u ovom veku na tri vezana meča tresao protivničke mreže u dresu Roterdamersa, načeo je Herakles i potpisao novi trijumf – 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

Nekako se Jankuba Minte ove godine nađe baš uvek gde treba. Nije klasičan napadač, više dejstvuje po krilu, ali i te kako zna da se ubaci iza leđa suparničke odbrane. Zna da šmugne, na taj način je i otvorio Herakles i ušao u društvo Robina van Persija, Salomona Kalua, Luka Kastanjosa i Džona Gvidetija.

Prošao je pas hrvatskog levog krila Luke Ivanušeca kroz celu odbranu rivala, izašao je Jankuba Minte pred golmana Heraklesa i bio hladnokrvan. Rutinski je završio situaciju ‘jedan na jedan’, kao da je u brdo takvih izbio u karijeri i da nije tinejdžer.

Na posledne tri utakmice pogodio je četiri puta, nije ‘zaobišao’ ni PSV. U Erediviziji je startovao tek deseti put, a kada se nađe u prvoj postavi gotovo uvek je konkretan. Do sada: sedam golova i dve asistencije. Definitivno spada među najjače adute Arnea Slota. A, onaj prvi štih u špilu je Santijago Himenes.

Do poluvremena je došao do 24. gola ove sezone, već tada se crno pisalo Heraklesu. Bilo je pitanje samo do koliko će Fajenord ‘terati’ na Tiganju. Nije bio nemilosrdan. Arne Slot je udarne igle zamenio u drugom poluvremenu, a do kraja se upisao još Igor Paišao.

EREDIVIZIJA - 25. KOLO

Petak

Go Ahed Igls - PSV 0:1 (0:1)

/Dest 10/

Subota

Tvente - Sparta 2:1 (1:0)

/Rots 21, Boadu 77 - Klement 87/

Almere - Utreht 1:1 (1:1)

/Katline 3 - Lamers 14/

RKC - Vitese 3:1 (1:0)

/Min 28, Nimajer 71, 90 - Aronson 56/

Nedelja

AZ Alkmar - Ekscelzior 4:0 (3:0)

/De Vit 13, Pavlidis 15, Mijnans 25, 72/

Ajaks - Fortuna Sitard 2:2 (1:0)

/Tejlor 8, Brobi 88 - Duarte 49, Sjerhujs 66/

Zvole - Volendam 1:1 (0:0)

/Van den Berg 55 - Mirani 70/

NEC - Herenven 2:0 (0:0)

/Ogava 67, Gonzales 68/

Fajenord - Herakles 3:0 (2:0)

/Minte 28, Himenes 41, Paišao 73/



tagovi

Luka IvanušecSantijago HimenezFajenordHeraklesEredivizijaJankuba Minte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara