Gus Til (©Reuters)
Gus Til (©Reuters)

Fajenord u Humskoj bez najboljeg strelca i kreatora igre

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 08:31

Gus Til zbog suspenzije propušta meč

Biće Partizan oslabljen u četvrtak veče protiv Fajenorda, jer zbog crvenog kartona protiv Sparte na teren neće moći najbolji strelac Rikardo Gomeš. Ali, identična stvar je i na drugoj strani...

Ni Holanđani neće biti kompletni. I njima će nedostajati najbolji strelac ekipe – Gus Til. I on je pocrveneo u prethodnoj evropskoj utakmici, pa neće putovati sa ekipom za Beograd na meč sa Partizanom. Sačekaće, isto kao i Rikardo, utakmicu u Roterdamu da pokaže šta zna.

Izabrane vesti

Razlika između Tila i Rikarda je u tome što holandski as nije klasičan špic kao golgeter Partizana. Štaviše, momak koji nosi crveno-beli dres sa brojem 26 je i kreator igre Fajenorda, pa iz drugog plana rešeta mreže, kao što je to nekada radio, recimo, Saša Ilić.

Til je u dosadašnjem delu sezone postigao 19 golova za Fajenord, a ima samo tri asistencije. U prvenstvu Holandije je dao 13 i deli drugo mesto na listi strelaca sa Karlsonom iz AZ Alkmara. Interesantno je da je ofanzivni vezista kluba iz Roterdama dao šest golova u Evropi ove sezone, ali sve u kvalifikacijama, nijedan u grupnoj fazi Lige Konferencije.

Pored Gusa Tila na megdan Partizanu neće moći ni Patrik Valemark. Šveđanin igra na krilnim pozicijama, nije član startne postave, tek je u januaru došao iz Hakena, odakle je doneo sa sobom i suspenziju.

Morao bi Partizan da proba u Beogradu da igra preko Tajrela Malasije, štopera Fajenorda, kojem „visi“ suspenzija za revanš. Standardni član prve postave Fajenorda, koji je odigrao 37 mečeva ove sezone, ima jedan žuti karton i ako bude opomenut u Humskoj, propustiće duel u Roterdamu.

Samo što takva opasnost visi nad glavom i trojici fudbalera Partizana – Igoru Vujačiću, Aleksandru Popoviću i Lazaru Markoviću.


tagovi

Liga konferencijeFajenordFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara