Ridžesijano Haps (©Reuters)
Ridžesijano Haps (©Reuters)

Fajenordov spas sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.21. | 11:54

Klub iz Roterdama gubi korak za Ajaksom u Erediviziji, pa je Kup dobar poligon za osvajanje trofeja

Vitese i Ajaks čekaju rivale u polufinalu Kupa Holandije. Klubu iz Arnema se "otvara" borba za trofej i sa pažnjom će da posmatra današnji dvoboj NEC-a i VVV Venla, dok će Kopljanici imati posla sa boljim iz duela Herenvena i Fajenorda. Dakle, potencijalni De Klasiker je moguć u predvorju finala, ali klub iz Roterdama najpre treba da večeras preskoči ne tako naivnu prepreku.

Herenven je savladao Emen u prošloj rundi, dok je ekipa Dika Advokata izbacila Herakles posle dost peripetija. Domaći tim u meč ulazi posle poraza 3:1 od AZ Alkmara pre tri dana u šampionatu Holandije, ali do sada uživa u solidnoj sezoni. Osvajanje 29 bodova u šampionatu omogućava ekipi Jonija Jonsena da bude na devetoj poziciji i udobno se oslobodi brige oko opstanka.

Izabrane vesti

To znači da Herenven može u potpunosti da se usredsredi na Kup i sigurno će igrti do poslednjeg daha kako bi nastavio borbu za trofej. Povoljna okolnot po tim iz frizije je činjenica da je ove godine već slavio protiv Fajenorda. Pre tri nedelje na Abe Lenstra stadionu bilo je 3:0 za Herenven i zato u taboru domaćina veruju da je plasman u polufinale sasvim realan domet.

Međutim, od tog iznenađujućeg poraza od Herenvena, Fajenord je nizao pobede, postigavši osam golova i primivši samo jedan. Ekipa Dika Advokata zaostaje 12 bodova za liderom, mrskim rivalom Ajaksom, u trci za krunu Eredivizije i gledaće na ovaj trofej kao na najbolju priliku da spasi sezonu.

Iako je ekipa sa De Kujpa prošlog meseca teško izgubila na Abe Lenstri, krajem protekle godine dve strane sastale su se u Roterdamu, i tada je Fajenord trijumfovao sa 3:0, zahvaljujući het-triku Brajana Linsena.

U prvom meču današnjeg programa u Najmehenu NEC ima posla sa Venlom (16.30). Biće to sudar drugoligaša koji se bori za promociju i člana najjačeg ranga u zemlji, koji još nije prebrinuo brige oko opstanka. Ipak, uspeha u Kupu niko neće želeti da se odrekne.

HOLANDIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Sreda

16.30: (2,65) NEC (3,30) VVV Venlo (2,50)

18.45: (3,80) Herenven (3,50) Fajenord (1,88)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HolandijeHerenvenFajenordNECVenlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara