Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fajenordu preseo plasman u polufinale holandskog kupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 00:45

Šampion Holandije pobedu protiv AZ Alkmara 'platio' povredama Kvintena Timbera i Gernota Traunera na koje neće moći da računa protiv Rome

Teško će Fajenord odbraniti titulu u Erediviziji budući da posle dvadeset odigranih mečeva ima deset bodova manje od PSV Ajndhovena, ali bi uprkos dvocifrenom zaostatku za liderom šampionata sezonu mogao da okonča trofejom u nacionalnom kupu.

U takmičenju koje nije osvojio od 2018. godine, tim Arnea Slota plasirao se u polufinale pošto je drugi put u razmaku od tri dana savladao AZ - 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Ako je u prvenstvenom okršaju u Alkmaru AZ uspeo da pruži otpor šampionu Holandije, večeras je na popularnom Tiganju bio poprilično nemoćan. Fajenord se doduše dosta mučio da naplati inicijativu, koju je imao od samog starta meča, ali je uspeo da je materijalizuje još pre odlaska na odmor, u 44. minutu zahvaljujući Lutsharelu Gertruidi, koji je odlično reagovao na traljav udarac Davida Hancka.

Gosti. u čijim redovima je u drugih 45 minuta priliku dobio Kristijan Belić, dugo su odbijali da se predaju, ali su u 86. minutu morali da prihvate činjenicu kako će ponovo morati da pruže ruku Fajenordu. Potvrdu trijumfa domaćinu je doneo Bart Njuvkop sa pet metara posle prodora i ubačene lopte Kalvina Stengsa.

Ipak, senku na trijumf bacile su povrede dvojice važnih fudbalera Slotove ekipe. Štoper Gernot Trauner je zbog problema sa zadnjom ložom još u prvom poluvremenu morao da napusti igru, a u nadoknadi meča sa terena je iznet i Kvinter Timber, koji je doživeo potres mozga posle snažnog udarca Igora Pajšaa. Ni jedan ni drugi prema rečima Fajenordovog trenera 'otpali' su za prvi meč plej-ofa osmine finala Lige Evrope protiv Rome u Roterdamu.

"Timber je svestan, ali još ne zna ni rezultat ni gde se nalazi. Imao je težak potres mozga. Neće se oporaviti za mečeve sa Spartom i Romom. Ni Trauner takođe", izjavio je Slot posle meča.

KUP HOLANDIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

NEC - Den Hag 3:0 (1:0)

/Ogava 2, Proper 61, Šeri 67/

Sreda

Kambur - Vitese 3:1 (1:0)

/Smit 35, 88pen, De Jong 81 - Musa 79/

Fajenord - AZ Alkmar 2:0 (1:0)

/Gertruida 44, Njuvkop 86/

Četvrtak

20.00: (2,40) Groningen (3,40) Fortuna Sitard (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup HolandijeFajenordAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara