Falčineli počeo da skautira za Zvezdu, preporučio bivšeg beka Rome

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 16:56

Trenutno igra za Peruđu

Crvena zvezda je napravila, ispostavilo se, dobar posao odlukom da na jednogodišnju pozajmicu iz Bolonje dovede italijanskog napadača Dijega Falčinelija. Iskusni centarfor je i pored horor početka, promašenog penala protiv Omonije, rehabilitovao karijeru na Marakani i postao čovek od poverenja Dejana Stankovića. I kada nije tresao mrežu rivala – a učinio je to osam puta u zvaničnim mečevima – Falčineli je bio jedan od najboljih igrača Crvene zvezde.

Dao je veliki doprinos odličnim rezultatima u Evropi i možda naterao čelnike i stručni štab Crvene zvezde da poglede fokusiraju na italijansko tržište.

Izabrane vesti

Jedna od preporuka stigla je upravo od Dijega Falčinelija. On je odgovarajući na pitanja navijača, postavljenih putem Tvitera, vrlo jasno preporučio bivšeg člana Rome. Reč je o momku koji je sa Falčinelijem igrao u Peruđi.

„ Iz najskorijeg perioda voleo bih da dođe Aleandro Rosi, koji je bivši igrač Rome i često se čujemo, možda bi on došao. Nikad se ne zna šta će biti u budućnosti”, rekao je Falčineli.

Pomenuti Rosi je trenutno član Peruđe, sa kojom ima ugovor do leta 2021. godine. Iskusni defanzivac, rođen pre 33 godine, igra na poziciji desnog beka. Reč je o poziciji koja je znala da pravi velike probleme Dejanu Stankoviću, usled povreda i loše forme. Sve do polovine jeseni kada se Milan Gajić ustalio i nagovestio da bi lako mogao da se vrati na nekadašnji nivo.

Rosi je prve fudbalske korake napravio u omladinskoj školi Lacija, ali je 1999. godine prešao u Romu sa 12 godina. Posle svih mlađih kategorija, u prvi tim je prebačen 2005. godine. Igrao je i na mnogim pozajmicama, u Kijevu, Livornu, Sijeni, Parmi... bio je u Sasuolu, Đenovi, Fiorentini, Frozinoneu, Krotoneu i na kraju u Peruđi, gde je i sada.


 


tagovi

Dijego Falćineli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara