Radamel Falkao (©Reuters)
Radamel Falkao (©Reuters)

Falkao može da ide, ali ne u Inter Majami

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 18:32

Bliski istok jedina opcija

Inter Majami ima velike ambicije, uspeo je Dejvid Bekam u svoj tim da dovede dve velike evropske zvezde u Blazu Matuidiju i Gonzalu Iguainu, a znalo sa da želi i Radamela Falkaa. Ipak, do saradnje dve strane neće doći zbog promene na mestu sportskog direktora u klubu sa Floride.

Kolumbijac je mučio muku sa povredama i poslednji meč za Galatasaraj je odigrao u oktobru. Odavno je spakovao kofere i bio spreman da karijeru nastavi u MLS ligi, ali je došlo do preokreta. Uspeo je da postigne pet pogodak na šest nastupa u Istanbulu ove sezone i tako dokazao da i dalje može da igra na vrhunskom nivou, prepoznali su u Majamiju priliku da ga dovedu, ali je iznenadna promena dovela do toga da na kraju odustanu i 34-godišnji Falkao sada traži novu uhlebljenje. Pol Mekdonou se nedavno povukao sa mesta sportskog direktora, pa su se tako promenili i planovi Intera.

Izabrane vesti

Falkao ima važeći ugovor sa Galatom do leta 2022. godine, zarađuje čak 5.000.000 evra po sezoni, imao je problema sa Ahilovom tetivom i jasno je zašto uprava istanbulskog kluba želi da ga se reši. Pokušaće tokom zimske pijace da ga prodaju i vrate makar deo uloženog novca, a španski mediji tvrde da se sada kao opcija nameće odlazak na Bliski istok, gde postoji određeno interesovanje za njegove usluge.

Što se tiče Bekamovog Intera, ekipa sa Floride je u svoju prvu sezonu u elitnom rangu američkog fudbala ušla sa velikim ambicijama, ali na terenu ipak nisu ostvareni željeni rezultati. Uspeli su da izbore poslednju vizu za plej-of, ali se nisu proslavili, pa su se odlučili za promenu na poziciji sportskog direktora pred novu sezonu. Dijego Alonso zasad ostaje šef struke u Majamiju, iako za njegove usluge postoji interesovanje Penjarola, koji je već predvodio 2013. godine. Urugvajski stručnjak je ugovorom vezan za klub i ima podršku uprave.

Jasno je da Majami traži treću zvezdu i igrača koji bi sa Matuidijem i Iguainom pomogao ekipi da se već naredne sezone umeša u borbu za vrh tabele. Sada je jasno da to neće biti Radamel Falkao. Spekulisalo se pred početak sezone da bi i David Silva mogao da završi u Bekamovoj ekipi, ali je Španac odabrao Real Sosijedada. Bivši engleski reprezentativac (jedan od vlasnika i predsednik Inter Majamija) je svojevremeno izrazio želju da jednog dana u svom klubu vidi i Luisa Suareza, pa čak i Lionela Mesija, ali to u ovom trenutku nije realno. Ipak, Bekam je važna fudbalska figura u evropskim okvirima i nema sumnje da će Interu obezbediti još makar jedno atraktivno pojačanje.


tagovi

Dejvid BekamBekamRadamel FalkaoInter Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara