Falko će morati da bude ubojitiji, prete mu Mituljikići i Radulović

Vreme čitanja: 4min | pon. 25.10.21. | 10:40

Čak i Vladimir Lučić iz IMT-a koji je produžio ugovor sa crveno-belima

Nije postojao motivisaniji igrač Crvene zvezde, tokom ofanzivnog mučenja sa bunkerom Radničkog i razbranjenim Damirom Kahrimanom, od Filipa Falka. Spoznao je iskusni italijanski ofanzivac da zbog problema Aleksandra Kataija ima jedinstvenu šansu da napravi iskorak u Zvezdinom dresu, i podseti na dane provedene u matičnom Lečeu. I opet je Mesi iz Salente kumovao brojnim napadima srpskog šampiona, nudio se da u kooprodukciji sa Mirkom Ivanićem stalno pravi višak, ali kada se podvuče crta Filipo Falko je ostao bez učinka. Tokom prethodnog proleća italijanski internacionalac je kuburio sa kontinuitetom i često nezasluženo ostajao van protokola zbog pravila o ograničenom broju stranaca.

Nije postojala osoba na Marakani koja nije verovala da će Filipo Falko nadoći kada ga Dejan Stanković bude u kontinuitetu slao na teren. Međutim, u ovoj sezoni omaleni Italijan ne da nije uspeo da napravi korak unapred, nego je unazadio razmišljanja mnogih da mu je potreban dodatni bonus. Falko je bio starter na prethodna tri meča, ali nije uspeo da podeblja učinak i napuni statističke brojke. Imao je ulogu u Zvezdinoj rapsodiji u Lazarevcu, mada taj meč teško može da bude relevantan. Otužno je Filipo Falko delovao u Danskoj, kada je mogao da bude jedan od vesnika Zvezdinog proleća i pokaže da je vredelo milionsko ulaganje u njega. Dobio je samo dva od 11 duela, bio je daleko od opasne zone, niti je mogao fizički da parira potentnim igračima Midtjilanda. Na sve to Dejan Stanković mu je ukazao poverenje na poziciji trekvartiste, tamo gde se Filipo Falko najbolje snalazi. I opet nije vredelo. Bivši član Lečea delovao je i psihološki iznureno, kao da se plašio reakcija šefa stručnog štaba koji mu je od prvog minuta duela u Herningu davao instrukcije i objašnjavao kako treba da se kreće kako bi ugrozio dobro postavljenu odbranu Midtjilanda.

Izabrane vesti

Niko i dalje ne spori tehničke kvalitete Filipa Falka, niti sa rezervom uzima činjenicu da Italijan zna mnogo fudbala, i da ga je lepo gledati sa loptom u nogama. Ali do kraja jesenje sezone, ako bude dobijao šansu, moraće Falko da bude mnogo ubojitiji kako bi izbegao zvanje velikog Zvezdinog promašaja, plaćenog više od milion evra. U ovoj takmičarskoj godini Falko je odigrao 15 mečeva, dao dva gola (Metalac i Kairat) i upisao jednu asistrenciju.Vrlo skromno, posebno što bi Falko, gledajući primanja i ulaganja u njega, trebalo da bude u rangu Aleksandra Kataija i El Fardu Bena.

Mogao bi Falko da ima još jedan, veliki nadolazeći problem. Crvena zvezda pod ugovorom u ovom trenutku ima nekoliko igrača sličnih karakteristika, koji bi mogli da dosegnu odličnu cenu na fudbalskom tržištu. Kao projekti kluba odavno su se izdvojila braća Mituljikići, Jovan i Nikola, koji u Grafičaru gaze prvu seniorsku sezonu u karijeri. I rade to prilično dobro.

Od kada su kao najtalentovaniji igrači istočne Srbije stigli u Crvenu zvezdu, jednojajčani blizanci rođeni 2003. godine su pod posebnom lupom javnosti. Imali su Mituljikići odlična izdanja u omladinskoj školi, a sa sličnim standardom su nastavili u Grafičaru.

Ove sezone pod komandom Boška Đurovskog Jovan je postigao dva gola i upisao četiri asistencije. Vrlo dobar učinak imajući u vidu da je jedan od braće Mituljikić mesec dana bio van tima Ljubičastih. Bilo je tu i bravoroznih driblinga, kao u sudaru sa Timokom, kada je rolingom u šesnestercu rivala prevario dvojicu čuvara i omogućio Andriji Raduloviću da postigne pogodak. Njegov brat Nikola je postigao tri gola i upisao četiri asistencije. Čisto da se podgreju priče o talentima posebnog kova, sposobnim da miluju loptu zbog kojih je i sportski direktor Ajaksa Mark Overmars dolazio u Beograd.

Odlučili su se u Crvenoj zvezdi da braću Mituljikiće prebace u seniorski fudbal, iako još nisu fizički nadošli. Rođeni su 2003. godine, ali po konstituciji su godinu dana mlađi, i jedino ta činjenica može da utiče na njihovo ekspresno prebacivanje u seniorski tim. Ali takmičenje u Prvoj Ligi Srbije daje im prostor da se čeliče, dobijaju batine kao u sudaru sa Zlatiborom i možda već u decembru, i tokom zimskih priprema, ugroze status Filipa Falka. Posebno što se Zvezdina publika lako zaljubljuje u igrače kao što su Jovan i Nikola Mituljikić. Uostalom, ko garantuje da Jovan i Nikola u Danskoj ne bi dobili više duela od Filipa Falka.

U isti koš sa njima ide i godinu dana stariji Andrija Radulović. Momak iz Kotora je posle igranja za prvi tim Crvene zvezde ušao u serijske probleme. Prvo oko produženja ugovora, potom je dobio mononukleozu, ali je u Grafičaru uspeo da se donekle vrati kroz kontinuitet igara. Ove sezone je postigao pet golova i upisao dve asistencije. Sa novim ugovorom u džepu i Radulović se nada pozivu Dejana Stankovića.

Još jedan igrač koji iz prikrajka preti Filipu Falku je Radulovićev ispisnik iz IMT-a Vladimir Lučić. Reč je o još jednom ofanzivnom veznom fudbaleru koji se nametnuo u Prvoj Ligi Srbije, čak naterao rukovodstvo Crvene zvezde potroši ozbiljnu energiju kako bi sa njim produžili ugovor. Imao je Vladimir Lučić ponudu Čukaričkog, ali se odlučio da produži saradnju sa matičnim klubom. Neko mu je, očigledno, obećao da će dobiti šansu da se nametne.

Kako bilo Falko će morati da postane produktivniji. Iz škole mu prete mnogo mlađa i potencijalno profitabilnija rešenja.


tagovi

Filipo FalkoAndrija RadulovićJovan MituljikićNikola MituljikićZvezdan Terzić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara