©MN press
©MN press

Falko raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom: Verujem da još mnogo mogu da dam fudbalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 16:40

Rastanak šest meseci pre zvaničnog kraja ugovornih obaveza

Crvena zvezda i Filipo Falko su se rastali posle tri godine saradnje, od čega Italijan u poslednjih 13 meseci nije ni šutnuo loptu na zvaničnim mečevima. Iskusni ofanzivni vezista u razgovoru za Sportitaliju otkrio je da je raskinuo ugovor sa aktuelnim šampionom Srbije šest meseci pre isteka, poručuje da aktivno radi na sebi i ličnom usavršavanju, kao i da veruje da još ima dosta da pruži fudbalskoj igri.

Falko je na Marakanu stigao 29. januara 2021. godine, kao želja tadašnjeg šefa struke Dejana Stankovića. Lečeu je na ime obeštećenja pripao iznos od 1.200.000 evra, a Italijanu godišnja zarada od 800.000 evra.

Izabrane vesti

Za Crvenu zvezdu je odigrao 36 utakmica i postigao šest golova, uz četiri asistencije.

"Avantura u Srbiji je završena, sa Crvenom zvezdom sa raskinuo ugovor šest meseci pre isteka. Dobro sam, treniram i željan sam da se što pre vratim na teren. Dobro radim, nastavljam da se usavršavam. Verujem da još uvek mogu mnogo da dam fudbalu, kako u Italiji, tako i van nje", rekao je Falko za Sportitaliju.

Kako kaže, ponuda ima, kako iz domovine, tako i iz inostranstva.

"Nisam igrao tri-četiri meseca, ima nekih dodatnih poteškoća. Ispao sam iz tima nakon što se moj odlazak u junu nije ostvario, nisam se tada dogovorio sa Crvenom zvezdom. Opcija ima i u Italiji i u inostranstvu, pa ću sa svojim agentima sve proceniti".

Falko je specijalista za promocije, s obzirom da se sa klubovima tri puta peo iz Serije B u najviši rang takmičenja italijanskog fudbala. Prethodnih nedelja se pominjalo čak da bi mogao i u Seriju C, u rodni Taranto, a tamošnji trener Ecio Kapuano rekao je da bi ga lično čekao na aerodromu.

"On je sjajan, kao trener, ali i kao čovek, u dobrim smo odnosima dugi niz godina. Sa Tarantom treniram jer moram da održim kondiciju. Postoje kontakti, ali ništa više od toga. Ponosan sam što sam ostvario tri promocije iz B u A. Osećam se odlično i želim da dobijem šansu, možda čak i u timu koji cilja Seriju A. Naravno i u inostranstvu, s nestrpljenjem čekam da se vratim. Da vidimo šta će biti od svega toga", poručio je Falko.


tagovi

Filipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara