Borac se odjednom ugasio i prokockao pobedu u Širokom, a na kraju strepeo i za bod

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.02.20. | 19:32

Mogla je to da bude fenomenalna uvertira za derbi narednog vikenda

Banajlučki Borac je imao sjajnu priliku da pošalje navijačima najlepšu moguću pozivnicu za derbi narednog vikenda protiv Sarajeva u Banjaluci, ali je prokockao priliku da u direktnom duelu protiv Sarajlija preuzme prvo mesto na tabeli Premijer lige BiH.

Banjalučani su danas odigrali 2:2 na teškom gostovanju u Širokom Brijegu, ali taj bod gubi na vrednosti jer su imali sjajnih 2:0 na poluvremenu i pobedu na tacni. Na kraju su spasavali i remi jer je Široki bio blizu totalnog preokreta. Borac je propustio šansu i da iskoristi kiks Željezničara i samostalno preuzeme drugo mesto. Ovako, ostaje tri boda iz lidera Sarajeva koje dočekuje narednog vikenda i sa kojim se može izjednačiti ako pobedi. Naravno, i to bi bila velika stvar za Banjalučane pa se očekuje vatren derbi. Hercegovci su pokazali da su jedan od najopasnijih domaćina, da su ozbiljan kandidat za plasman u Evropu i da niko neće lako do bodova na Pecari. 

Izabrane vesti

Fenomenalno je Borac otvorio utakmicu i posle pet minuta igre imao šansu preko najboljeg igrača Stojana Vranješa. A onda rano vođstvo. Marko Mirić je šutirao, golman mu odbranio, ali je nekadašnji vezista Zvezde prvi stigao do lopte i iz teške situacije uspeo da uputi sjajan centaršut na drugu stativu. Tamo je bio Vranješ i udarcem glavom pod prečku je matirao golmana Širokog.

Domaći se još nisu oporavili od šoka, a na semaforu je u 14. minutu stajalo 0:2! Nekadašnji vezista Voždovca Zoran Milutinović je šutirao sa 20 metara, lopta je zakačila nekog od domaćih igrača, promenila smer i završila u mreži. Nisu mogli Banjalučani da zamisle lepši početak meča.

Fudbaleri Širokog nisu uspevali da se konsoliduju i sve što su do kraja poluvremena uradili je bilo nekoliko zahteva kod sudije da im svira penal. Sa druge strane, Borac je pretio preko Saše Kajkuta u nekoliko navrata i vrlo lako mogao da ode na veliki odmor i sa ogromnih 3:0.

Trener Širokog je na polvremenu napravio duplu izmenu, pojačao i napad  i to je rezultiralo boljom igrom domaćih na startu drugog dela igre. Široki je počeo da stvara šanse i pseda gol Borca, a tim Branislava Krunića nije zna kako da reaguje. Rezervista Pervan je u 53. minutu postigao prelep gol udarcem sa 18 metara i raspalio nadu domaćih. Široki je nastavio da napada, Borac nije uspevao da zadrži loptu i u 69. minutu su domači izjednačili. Angelov je postigao jako lep gol glavom.

Fudbaleri Širokog su dobili krila i krenuli ka totalnom preokretu, Borac se branio, izbacivao loptu i sa gol-linije i na kraju se odbranio najviše zahvaljujući golmanu Lučiću. Kada se sve sabere, možda je remi i najpravedniji ishod. A Borcu ostaje da se igru iz prvog poluvremena prikaže i narednog vikenda protiv Sarajeva pred hiljadama domaćih navijača. Rasplet zanimljive sezone u BiH nije ni na vidiku. 

BIH 1 - 20. KOLO

Subota
Radnik Bijeljina - Željezničar 0:0
Velež - Zvijezda 2:0 (1:0)
Sarajevo - Tuzla Siti 6:2 (2:1)

Nedelja
Čelik - Zrinjski 0:2 (0:1)
Sloboda Tuzla - Mladost DK 0:0
Široki Brijeg - Borac Banjaluka (0:2)

(FOTO: FK Borac)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara