Feđa Dudić (Star sport)
Feđa Dudić (Star sport)

Feđa Dudić šokiran pravilom: Ogorčen sam, ovo samo u Srbiji ima!

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.24. | 18:18

Trener Kragujevčana iz bizarnog razloga nije mogao da računa na jednog od najboljih igrača

Radnički je u spektakularnom meču sa sedam golova i mnoštvom preokreta uspeo da savlada direktnog rivala Čukarički i napravi možda ključni iskorak ka Evropi.

Uradio je to bez jednog od najboljih, ako ne i najboljeg igrača ove sezone, Milutina Vidosavljevića. Ofanzivac Radničkog nije imao pravo da igra današnji meč protiv bivšeg kluba iako sa njim više nema ništa. Prošle sezone je igrao u Šumadiji kao pozajmljen igrač Čuke, ali ga je Radnički letos otkupio.

Izabrane vesti

I opet nije imao pravo da igra što je posebno naljutilo trenera Feđu Dudića.

“Vidosavljević nije imao pravo da igra, zbog čega sam ogorčen. To samo ovde u Srbiji ima, da igrač koji potpiše za drugi klub nema pravo nastupa. To nigde u životu nisam video, niti sam čuo. U redu je da pozajmljen i nema pravo da nastupa protiv kluba iz kojeg je došao, ali ovo nisam nigde video…”, rekao je trener Radničkog.

O čemu je reč?

Situaciju nam je pojasnio sportski direktor Kragujevčana Slavko Perović.

“U sporazumu transfera sa Vidosavljevićem piše da on ne može da igra protiv Čukaričkog naredne dve godine. To je klauzula koju pojedini klubovi u Srbiji stavljaju u transferima. Čukarički nije jedini. Mi smo istu tu klauzulu stavili prilikom odlaska Cvetinovića u TSC s tim što oni to nisu ispoštovali i stavili su ga da igra”.

Kako je to moguće ako postoji klauzula?

“Zato što je ta klauzula pravno neobavezujuća. Po zakonu o radu, ne možeš nekome da osporiš pravo na rad. Mogli smo tako i mi da stavimo Vidosavljevića da igra”.

Zašto niste?

“Kada se nešto dogovorimo, nama papir ne treba. To je džentlmenski dogovor dva kluba. Čukarički je više puta bio korektan prema nama i nije se postavljalo pitanje da li ćemo održati reč iako je bila mnogo važna utakmica protiv direktnog rivala. Mi se Boga plašimo i verujemo da je fudbal pošten. Data reč treba da poštuje i za nju ne treba papir. Fudbal nam na kraju uvek vrati ono što smo zaslužili”, rekao je Perović za Mozzart Sport.

Uspeo je Radnički da nadoknadi izostanak Vidosavljevića, ali tu nije kraj problemima za Feđu Dudića.

“Zadesili su nas neki problemi. Aleksić nam je dobio četvrti žuti karton u poslednjem minutu, a mogli smo da ga koristimo možda na desnom beku pa da pomerimo Ćosića napred. Bevis nam je ušao fantastično u utakmicu, probio kod prvog gola i povredio se. Onda nam uđe nezagrejan Vasa Đurić i Stanković ga pretrči kod prvog gola. Šta će momak, nije kriv i ne mogu mu ništa zameriti jer nije imao vremena da se zagreje. I pored svega toga, mi smo izašli kao pobednici”, rekao je Dudić na konferenciji za medije nakon pobede protiv Čukaričkog.

Jedan od najboljih igrača sezone Kilijan Bevis je morao već u devetom minutu da napusti teren.

“Videćemo, osetio je bol u zadnjoj loži… Sigurno je da ga očekuje neka pauza. Nadamo se da će biti što kraća jer sad igramo na svaka tri, četiri dana i igrač nema mnogo vremena za oporavak. Biće nam potreban svaki igrač. Drago mi je danas radi igrača koji su ušli i koji su dali svoj doprinos. Ivelja je dao gol, Vasa Đurić dva gola, Zorić odradio posao kako treba… Brane Milošević koji nije igrao ovu polusezonu je odradio vrhunski petnaestak minuta, zatvorio nam utakmicu i pomogao nam. To je naša veličina. Svlačionica, dobar trening i pošten odnos. Onda vam i Bog vrati kad se lomi i hvala mu što je uz nas”, rekao je Feđa Dudić.


tagovi

Slavko PerovićFeđa DudićMilutin Vidosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara