Žoao Feliks (©Reuters)
Žoao Feliks (©Reuters)

Feliks: Morao sam da se promenim i odreknem značajne svote novca, nisam se prilagodio Čolovim idejama – zato sam u Barsi

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 11:24

“Otišao sam u Čelsi, pa došao sada u Barelonu iz razloga što mi nije išlo u Atletiku”, kaže Portugalac

Mnogi imaju problem da priznaju kada igraju loše, ne i Žoao Feliks. Ne upire prstom u druge, nije mu ostatak sveta kriv. Nije uspeo u Atletiku i zato je morao da ode. Prvo u Čelsi, zatim u Barselonu. Igrao je ispod očekivanja, nije se prilagodio Dijegu Simeoneu i potražio je sreću na drugim mestima.

London je bio promašaj, ali bi Barselona mogla da bude pogodak. Ponovo se smeje, uživa na terenu, daje golove i deli asistencije… Podseća na onog dečaka iz Benfike koji je plenio na terenu I za čiji potpis je Atletiko Madrid utrošio 127.000.000 evra. Ali, da bi opet zaličio na sebe morao je da proguta knedlu, promeni se i – pristane na manja primanja.

Izabrane vesti

Odrekao se značajne svote novca da bi mu se ispunila želja i zaigrao u katalonskom klubu, jer izistinski je verovao da će tu uspeti, da će se kod Ćavija vratiti u život.

“Odrekao sam se značajne količine novca, plata mi je smanjena. Ali, dobro, morao sam da se promenim, morao sam da dođem na mesto gde mogu da treniram i igra. I kao što sam već i rekao, oduvek sam verovao da je ovo idealno mesto za mene. Stvari idu u dobrom smeru, morao sam da se potrudim da bih ponovo uživao u igri”, otvorio se Žoao Feliks za Mundo Deportivo.

Nije okolišao, udarao je pravo u glavu tokom intervjua. Skroz se otvorio i priznao da je bio loš. To je razlog zašto mu u Madridu nije išlo.

“Fudbal je takav, ko je loš – mora da menja sredinu. Nije mi šlo u Atletiku, zato sam otišao u Čelsi, pa sada došao u Barselonu. Nisam se prilagodio idejama kluba i trenera, ali uvek sam pokušavao da dam sve od sebe, da budem najbolja verzija sebe”.

Zadovoljan je početkom u katalonskom klubu, a kako će dalje biti zavisi isključivo od njega. Što se tiče terena, naravno. A, van njega od Barselone i ponajviše od – Atletika. Madriđani će na kraju sezone postavljati uslove.

“Stvari se kreću u dobrom smeru, nisam očekivao da će mi tako dobro ići. Neka se nastavi ovako, neka tako bude do kraja. Videćemo kako će se završiti… Barselona je ta koja mora da pregovara sa Atletijem, a posle zavisi od Atletija – da li želi da olakša stvari ili ne. To su poslovne stvari i u to se ne petljam. Radim svoj posao na terenu”.

Stigao je poslednjeg dana prelaznog roka, tada je parafirao i njegov sunarodnik Žoao Kanselo. I čini se da je Barselona napravila pun pogodak sa Portgalcima.

“Kvalitativno gledano mislim da je najbolji bek sa kojim sam igrao. Ima kvalitet ‘desetke’, voli da igra kao ‘desetka’ i kaže da će u svom timu završiti karijeru kao ‘desetka’. Izvanredan je, veoma dobar igrač I mnogo je doprineo ovoj ekipi. Gde god da je išao, uvek je doprinosio i osvajao trofeje”, završio je Žoao Feliks.



tagovi

Žoao FeliksBarselonaAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara