Dimitris Pelkas (©Reuters)
Dimitris Pelkas (©Reuters)

Fener se vraća na vrh, Apači ne umeju van Erdogana

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 11:55

Kanarinci favoriti protiv Kasimpaše u sklopu 8. kola turskog šampionata

Lokalni protivnik stoji na put Fenerbahčea do povratka na čelo. Kanarinci će danas da ugoste gradskog rivala Kasimpašu, u sklopu 8. runde šampionata Turske, kada će nastojati da preteknu Bešiktaš i Trabzon koji su slavili ovog vikenda. Gosti iz Bejoglua, dela Istanbula koji važi za najaktivniji centar umetnosti, zabave i noćnog života, nalaze se tik iznad zone ispadanja i čeka ih borba za opstanak (15.00).

Uz samo poraz u dosadašnjem toku Superlige, koji je došao protiv još jedne istanbulske ekipe, Bašakšehira, Fenerbahče sa 16 bodova na kontu ima jasan cilj pred sobom. A to je titula nacionalnog prvaka koju na Šukru Saradžogluu čekaju od 2014.

Izabrane vesti

15.00: (1,43) Fenerbahče (4,50) Kasimpaša (7,50)

Posle savršenog početka kampanje u kojoj je Fener dobio prva tri meča bez primljenog gola, Kanarinci su u prvom meču posle međunarodne pauze remizirali sa Sivasom. Razočaranje se pretvorilo u ljutnju na šefa struke Vitora Pereiru, pošto je njegovu ekipu u sledećoj utakmici iznenađujuće pobedio Bašakšehir, koji je u to vreme izgubio sva četiri ligaška meča. Usledio je povratak na pobednički put preko Giresuna u Hataja, pa će Fener pokušacti da ostvare danas tri pobede zaredom u prvenstvu.

Za razliku od lige, Fenerbahče se ove sezone muči u Evropi, gde je ostao bez pobede posle dva meča u Ligi Evrope. Najpre je igrao nerešeno 1:1 sa Ajntrahtom iz Frankfurta u prvom meču grupne faze u Nemačkoj, a sredinom nedelje doživeo je ponižavajući poraz od Olimpijakosa usred Istanbula, izgubivši od grčkog šampiona sa 3:0.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Sa druge strane, Kasimpaša nije uspela da zabeleži pobedu u poslednjih pet utakmica. Pobedila je samo jednom tokom cele sezone, sa tri remija uz svoje ime. Sa šest osvojenih bodova izvan je zone ispadanja samo zbog gol-razlike. Apači tek treba da pobede u gostima, pošto su osvojili samo bod izvan stadiona Redžep Tajip Erdogan ove sezone. Ujedno, na gostujućim utakmicama postigli su samo jedan gol.

Što se kadrovske situacije tiče, Hose Sosa će propustiti i duel ovog vikenda. Takođe, van stroja su i Marsel Tiserand, Irfan Kavedži. Zvezda ekipe Mesut Ozil propustio evropski meč sredinom nedelje zbog prehlade, a bivši igrač Arsenala i Real Madrida je pod znakom pitanja za danas.

Sa druge strane, Kasimpaša broji četiri gubitka i može se reći da su velika. Nikolaj Jorgensen je pretrpeo udarac u porazu od Kajserija i još se nije oporavio, pa je povratak ovog vikenda malo verovatan. Pošto je napustio Fenerbahče kako bi se letos pridružio Kasimpaši Nabil Dirar odigrao je samo 24 minuta za svoj novi klub i verovatno će zbog slabije forme biti van stroja. U konkurenciji neće biti Ben Uanesa, koji je pretrpeo povredu mišića, a zbog iste stvari nema ni Mađara Varge.

---------------------------------

Sve utakmice šampionata Turske možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

TURSKA 1 – 8. KOLO

Petak

Antalija - Adana Demir 1:2 (0:1)

/Balči 59 - Baloteli 43, Vargas 79/

Karagumruk - Bašakšehir 3:1 (3:0)

/Bertolači 19, 30, Balkovec 37 - Aleksić 84/

Subota

Konja – Alanja 1:1 (0:0

/Avacjem ag87 – Aksoj 49/

Kajseri – Trabzon 1:2 (1:1)

/Basan 41 – Bakasetas 12, 60pen/

Goztepe – Giresuns 0:1 (0:0)

/Dijabate 71pen/

Bešiktaš - Sivas 2:1 (1:0)

/Jalčin 32, 70 - Jilmaz 54ag/

Nedelja

12.30: (3,20) Malatija (3,35) Hataj (2,25)

15.00: (1,43) Fenerbahče (4,50) Kasimpaša (7,50)

15.00: (2,70) Gazijantep (3,25) Altaj (2,65)

18.00: (5,50) Rize (3,80) Galatasaraj (1,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1FenerbahčeKasimpaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara