Batšuaji i Valensija (©Reuters)
Batšuaji i Valensija (©Reuters)

Fener skinuo krunu Sivasu i plasirao se u finale kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 21:31

Istanbulski tim posle 0:0 u prvom meču polufinala, ubedljivo slavio u Istanbulu

Osvojio je Sivas prošle sezone po prvi put u istoriji kluba trofej Kupa Turske, ali će već ove godine morati da ga preda. Krunu sa glave skinuo mu je Ferebahče pošto ga je u drugom meču polufinala savladao u Istanbulu – 3:0 (0:0).

Imaće tako istanbulski velikan priliku da posle devet godina sezonu završi osvajanjem trofeja i prekine sušan period koji je zavladao na stadionu Šukru Saračoglu. Na poslednjem stepeniku do cilja čeka ga pobednik drugog polufinalnog duela Bašakšehir – Ankaragudžu (prvi meč 1:0).

Izabrane vesti

Nakon prvog meča dva tima koji je završen bez golova, Fener je kartu za finale obezbedio u uvodnoj fazi drugog poluvremena večerašnjeg duela. Ferdi Kadioglu je u 47. minutu posle sjajne timske akcije i velike gužve u šesnaestercu rivala doveo istanbulski tim u prednost, da bi u 58. Miči Batšuaji sa druge stative zakucao loptu u mrežu posle centaršuta Enera Valensije sa levog boka za potvrdu trijumfa.

Mogao je bivši napadač Čelsija još na startu drugog dela mogao do pogotka, sjajno je u 47. minutu primio dugu loptu i šutirao u bliži ugao, ali je Ali Vural uz pomoć prečke uspeo da spreči da njegov udarac završi u mrežu. Ipak, samo tridesetak sekundi kasnije morao je da vadi loptu iz mreže.

U finišu utakmice Vural je i treći put savladan. Precizan je na asistenciju Batšuaija bio rezervista Džošua King.

Fener je, inače, šest puta osvajao trofej Kupa Turske, poslednji put 2013. godine, a zanimljivo je da je finale gubio čak 11 puta!

KUP TURSKE – POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

Fenerbahče - Sivas 3:0 (0:0), prvi meč 0:0

/Kadioglu 47, Batšuaji 58, King 85/

Četvrtak

19.30: (2,55) Ankaragudžu (3,35) Bašakšehir (2,75), prvi meč: 0:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup TurskeFenerbahčeSivaspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara