Fenerbahče štancuje štopere: Posle Kima, „mađarski Van Dajk“ doneo preko 12.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 17:43

Transfer u Bundesligu

Prošlog leta je Fenerbahče prodao u Napoli južnokorejskog štopera Kima za 18.050.000 evra i pokazao da je plodno tlo za afirmaciju štopera. Kim je eksplodirao u Italiji, proglašen je za najboljeg defanzivca Serije A i ovog leta je prešao u Bajern za 50.000.000 evra.

Kimovim stopama je ovog leta krenuo još jedan sjajan štoper iz Fenera kojem se predviđa lepa karijera. Mađarski defanzivac Atila Salaj je danas i zvanično prešao u Hofenhajm. Nemački bundesligaš je za njegov transfer platio 12.300.000 evra a igrač je potpisao petogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Salaj je pre godinu dana bio na meti Čelsija i malo je falilo da se transfer realizuje. Čak se spekulisalo da je potpisao predugovor. Ipak, odlazi u Hofenhajm koji može da mu bude odskočna daska za još veći transfer u još veći klub.

Fener ga je doveo pre dve i po godine iz kiparskog Apolona za nešto manje od 4.000.000 evropskih novčanica. U Istanbulu se profilisao u jednog od najboljih defanzivaca lige, a posbeno se ističe modernim štoperskim karakteristikama jer učestvuje u gradnji igre, pas igri iz poslednje linije i tehničkim kvalitetima s obzirom na visinu od 192 centimetra. Zbog toga ga porede sa Van Dajkom. Inače njegov otac Atila Salaj senior je takođe bio štoper i igrao je za reprezentaciju Mađarske.

Fenerbahčeu je ovo druga velika prodaja ovog leta, s obzirom da su od prodaje Arde Gulera u Real Madrid inkasirali 20.000.000 evra, a ukupno 10.500.000 evra su im doneli transferi Brume u Bragu i Beriše u Augzburg. Preko 20.000.000 evra je uloženo u pojačanja pošto su kupljeni Rodrido Bekao (Udineze), Sebastijen Šimanski (Sinamo Moskva), Gustavo Enrike (Flamengo), Irfan Egribajat (Goztepe) i Bartug Elmaz (Marselj), a kao slobodni igrači su potpisali Dušan Tadić, Edin Džeko, Aleksander Điku i Rajan Kent.


tagovi

Atila SalaiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara