©Star Sport, ©AFP
©Star Sport, ©AFP

Fenerov kvartet za trofeje! Bilans Tadića, Džeka, Kavedžija i Šimanskog - 27 golova, 19 asistencija

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 17:33

Prvi gol kapitena reprezentacije Srbije u prvenstvu (uz asistrenciju) i povrtak Kanarinaca na lidersku poziciju turskog šampiona - 5:0

Nije bilo potrebno previše vremena da bi bilo kristalno jasno da ćemo ove sezone imati žestoku bitku udvoje za osvajanje titule u turskom prvenstvu između Fenerbahčea i Galatasaraja. Ekipa Okana Buruka sinoć je prespavala na tronu, ali se danas na njega vratio sastav Ismaila Kartala, dominantnim slavljem nad Rizeom - 5:0 (1:0).

Fenerbahče i dalje ima maksimalan učinak u prvenstvu (7/7), a kao i u najvećem broju dosadašnjih mečeva, i u ovom današnjem ključnu rolu odigrao je ubitačni napadački kvartet Kanarinaca koji čine Dušan Tadić, Edin Džeko, Irfan Dažan Kavedži i Sebastijan Šimanski. Tadić je danas postigao prvenac u domaćem prvenstvu, uz sjajnu asistenciju fenomenalnom Šimanskom, kod pogotka u trećem minutu. Kapiten reprezentacije Srbije u ovom trenutku u svim takmičenjima ima učinak od pet postignutih golova i tri asisntecije.

Izabrane vesti

Pomenuti Šimanski je na taj način produžio sjajan golgeterski niz u ovoj sezoni, došavši do osmog gola, ukupno petog u sezoni na sedam utakmica. Tu je i pet asistencija u svim takmičenjima.

Edin Džeko, baš kao i Tadić, uporno potvrđuje klasu na svim mestima na Starom kontinentu na kojima se nalazi. Iako ima 37 godina, sjajni golgeter u ovom trenutku u svim takmičenjima u dresu Fenera ima učinak od sedam golova i šest asistencija. Sarajlija je dragocen posao odradio i kod prvog gola na današnjoj utakmici, pošto je poslao dubinsku dijagonalu pravo na nogu Dušana Tadića, a ovaj je asistencijom iz voleja pred protivničkim golom pronašao Šimanskog.

Bosanski Dijamant je u 75. minutu okršaja sa Rizeom krunisao fantastičnu minijaturu Kavedžija, koji je u začetku te akcije napravio efektan roling na sredini terena, a potom nakon duplog pasa poslao perfektan pas u prostor za Džeka, posle čega je usledila rutinska realizacija.

Kavedži je baš kao i Tadić na ovom meču ostvario gol i astenciju. Protivničku mrežu je danas tresao u 47. minutu nakon centaršuta Šimanskog. Poljak je zapravo na prvoj stativi gađao srpskog ofanzivnog vezistu, koji nije uspeo da zahvati loptu, ali je napravio zabunu od odbrani Rizea. Lopta se potom odbila pravo pred noge Kavedžiju, koji potom nije imao prevelikih problema da je prosledi u mrežu.

Nekadašnji prvotimac Bašakšehira u prvenstvu ima skor od tri gola i tri asistencije, dok mu ukupni bilans u svim takmičenjima iznosi sedam golova i pet asistencija.

Ismail Kartal je u završnici meča dao predaha Kavedžiju, Šimanskom i Džeku, odnosno omogućio rezervistima da se dokažu. U trećem minutu nadoknade prvenac u prvenstvu postigao je Džošua King, posle izuzetne asistencije Merta Jandaša.

Najproduktivniji igrači Fenerbahčea:

Sebastijan Šimanski - 5 golova, 1 asistencija u prvenstvu (ukupno u svim takmičenjima: 8 golova, 5 asistencija)

Edin Džeko - 5 golova, 3 asistencije (ukupno: 7 golova, 6 asistencija)

Irfan Džan Kavedži - 3 gola, 3 asistencije (ukupno: 7 golova, 5 asistencija)

Dušan Tadić - 1 gol, 2 asistencije (ukupno 5 golova, 3 asistencije)

--------------------------------------------------------

TURSKA 1 – 7. KOLO

Petak

Samsun - Gazijantep 1:2 (0:2)

/Enčam 90+3pen - Draguš 3, Jevtović 17/

Subota

Sivas - Hataj 0:0

Istanbul - Antalija 1:2 (1:0)

/Etemi 26 - Buksa 50, 60/

Trabzon - Pendik 2:1 (2:1)

/Onuaču 3, Bakasetas 27 - Čekiči 36/

Galatasaraj - Ankaragudžu 2:1 (0:0)

/Zaha 56, Bilazer 69ag - Sefas 48/

Nedelja

Karagumruk - Kasimpaša 2:3 (1:3)

/Čekerini 43, Sturaro 89 - Čekerini 3ag, Kara 6, 34/

Fenerbahče - Rize 5:0 (1:0)

/Šimanski 3, Kavedži 47, Džeko 63, Tadić 75, King 90+3/

18.00: (1,75) Adana Demir (3,60) Alanja (4,90)

18.00: (3,25) Konja (3,45) Bešiktaš (2,20)

Ponedeljak

19.00: (2,50) Kajseri (3,35) Bašakšehir (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sebastijan ŠimanskiDušan TadićEdin Džeko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara