Feran prošao lekarske i uzeo broj koji mnogima nije bio srećan, Barsa kreće i po bekove

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 12:07

Na meti su reprezentativci Španije

Ćavijeva revolucija u Barseloni se zahuktala. Čistka preokobrojnih je u toku, ali se radi i na dolascima igrača koji će u narednih nekoliko godina biti okosnica tima.

Najveće zimsko pojačanje Feran Tores je jutros uspešno obavio lekarske preglede posle transfera iz Mančester Sitija. Podsetimo, Barselona je Građanima za mladog Katalonca platila 55.000.000 evra plus određene bonuse koji su teško ostvarivi. Igrač će u popodnevnim časovima biti i zvanično predstavljen kao novo pojačanje kako bi već sutra mogao da se priključi ekipi na treninzima.

Izabrane vesti

Poznato je i koji broj na dresu će nositi Tores. Barselona mu je dodelila 11 koji je do sada bio u vlasništvu austrijskog krila Jusufa Demira. Njegova pozajmica je prevremno okončana i on se vraća u matični Rapid iz Beča. Inače, reč je o broju sa kojim mnogi igrači Barselone nisu imali sreće u bliskoj prošlosti. Pre Demira ga je nosio malerozni Usman Dembele. On je nasledio Nejmara koji je uz Rivalda bio verovatno jedini u ovom veku sa brojem 11 a da su opravdali očekivanja. Pored njih su isti broj bez mnogo uspeha nosili Tijago, Đefren, Krkić, Zambrota, Maksi Lopez...

Tores je najveće pojačanje Barse ove zime ali nije i jedino. Pre njega se vratio brazilski veteran Dani Alves da makar do kraja popuni spornu poziciju desnog beka pošto Ćavi nije zadovoljan Srežinjom Destom i želi da ga proda ako je moguće već ove zime. Alves bi trebalo da bude kratkoročno rešenje, a dugoročno je Nusiar Mazraui iz Ajaksa koji bi na leto mogao da dođe kao slobodan igrač. Ili čak već ove zime za simbolično obeštećenje. On nije jedina opcija. Ćavi želi i Sezara Aspilikuetu kojem na leto ističe ugovor u Čelsiju, a želi ga i Atletiko Madrid.

Što se tiče pozicije levog beka, Ćavi do kraja sezone računa na veterana Đordija Albu koji ima ugovor do 2024. godine. Drugog rešenja nema jer Barsa nema rezervnog levog beka. Ali od leta Ćavi želi pojačanje i na ovoj poziciji. Prva želja je Hose Gaja koji ulazi u poslednju godinu ugovora u Valensiji i dugogodišnja je želja Barselone. Njegova cena je do sada bila oko 30.000.000 evra ali zbog situacije sa ugovorom će ona biti manja.


tagovi

Feran ToresZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara