Džesi Lingard (Foto: AFP)
Džesi Lingard (Foto: AFP)

Ferdinandov savet Lingardu: Ne vraćaj se u Junajted

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 12:45

“Mislim da bi Džesi trebalo da zatvori poglavlje u Mančester Junajtedu, jer nije bio deo ekipe godinama. Vidite osmeh na njegovom licu sada, način na koji igra, samopouzdanje koje ima“, uverava legenda mančesterskog kluba

Večito u zapećku. Tako bi najkraće mogla da se opiše uloga Džesija Lingarda na Old Trafordu. A tamo je od početka karijere. Znao je na trenutke da blesne i pokaže umeće polaznika škole Mančester Junajteda, ali nikada konstantno da bi se ustalio u postavi Crvenih đavola. Kako je vreme prolazilo, minutaža mu je iz sezone u sezonu redukovana, da bi ove godine ostao bez ukazane prilike u Premijer ligi.

Shvatio je da će morati da nastavi dalje, Vest Hem mu je ponudio kratkotrajno rešenje u vidu pozajmice, što posle svega tri sedmice od Lingardovog dolaska u London deluje kao pun pogodak. Na debiju je postigao dva gola, u prethodnom kolu protiv Totenhema još jedan, pride je i protiv Šefild Junajteda iznudio penal – instant pojačanje.

Izabrane vesti

"Uspešan kraj sezone značio bi i brojne ponude za Lingarda. U ovom trenutku verujem da bi veliki broj klubova poslao ponudu za Džesija i on će imati veliki izbor klubova u koje može da ode, ne samo Vest Hem. Pričao sam ranije o ovome i rekao sam kako mislim da bi Džesi trebalo da zatvori poglavlje u Mančester Junajtedu, jer nije bio deo ekipe godinama. Vidite osmeh na njegovom licu sada, način na koji igra, samopouzdanje koje ima", istakao je Rio Ferdinand na svom Jutjub kanalu FIVE.

Legenda Mančester Junajteda ne dovodi u pitanje Lingardove fudbalske sposobnosti.

"Nekoliko mojih kolega je reklo da nije kvalitet za Mančester Junajted. Ja sam uvek tvrdio da je Lingard igrač za Junajted, vrhunski fudbaler."

Uprkos tome što veruje da Lingard poseduje kvalitet za Mančester Junajted, Ferdinand smatra da bi engleski vezista ipak trebalo da razmisli o promeni sredine na kraju sezone, jer teško da će se stvari promeniti po njegovom povratku.

"Ima taj sjaj u očima koji nisam video dve godine. Kako može da poželi da se vrati nakon što je iskusio ovo. Odmah se uklopio i ne mogu da zamislim da želi da se vrati u Mančester Junajted kako bi igrao rezervnu ulogu. Jer hoće, moraće da bude rezerva Brunu Fernandesu na toj poziciji, ali i na bilo kojem krilu. Ne kažem da nije dovoljno dobar, već je to moj zaključak na osnovu odabira tima u prethodnim sezonama. Tako da bih ja otišao, napustio bih klub", savetuje Ferdinand.


tagovi

Džesi LingardRio Ferdinand

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara