Fermin Lopez šalje projektil pored Azarova (©Reuters)
Fermin Lopez šalje projektil pored Azarova (©Reuters)

Fermin raketirao gol pored Azarova, on uzvratio asistencijom! Barsina deca se igrala, promašivala i strepela

Vreme čitanja: 4min | sre. 25.10.23. | 20:40

Šahtjor i na Monžuiku izašao sa desetoricom Ukrajinaca, zbog čega klubu iz Donjecka treba skinuti kapu...

Kao najveća primedba u prvoj godini Ćavijevog šefovanja na Kamp Nouu stavljena mu je što nije prošao u nokaut fazu Lige šampiona, što je neretko bio i inferioran. Brzo su eliminaciju – kao i ispadanje od Mančester junajteda u Ligi Evrope – gurnuli po strani, povratak titule to je poništio, a mladi trener greške ne ponavlja. Istina, naruku mu je išao i žreb, međutim, ono što ne može da mu se ospori je da se Barselona igra fudbala. I pride to čini oslanjajući se na momke iz La Masije!

Polovina je grupne faze, a katalonski klub je jednom nogom u nokaut fazi. Igra bez greške u Ligi šampiona, a pogonsko gorivo su golobradi mladići – Fermin Lopes i Lamin Džamal. I te kako nosioci imaju razloga da se zabrinu za mesto u startnoj postavi, jer dok ih nema tinejdžeri vode kolo, prave darm-mar, vezuju čuvarima noge u čvor i dokazuju Ćaviju da su i u toj dobi od čvrstog gradivnog materijala. Zajedno sa Feranom Toresom rešili su i odbranu Šahtjora – 2:1 (2:0).

Izabrane vesti

Hteo to ili ne, Ćavi je morao da im pruži ruku, morao je da se osloni na vezistu Fermina Lopesa i krilnog napadača Lamina Džamala, jer ambulanta je puna do vrha. Više je prvotimaca na tribinama, nego na klupi. Robert Levandovski, Frenki de Jong, Gavi, Pedri, Žil Kunde, Rafinja i Serđi Roberto – svi oni su meč sa Šahtjorom posmatrali iz svečane lože. A, na klupi je bio buljuk klinaca i nekoliko praznih mesta.

Barselonine mogućnosti su sužene, prostor za kombinatoriku i improvizaciju minimalan. No, i u takvim okolnostima Ćavi se snalazi i – pobeđuje. Kako u Primeri, tako i u Ligi šampiona. U odnosu na meč sa Atletik Bilbaom nije imao ni Gavija, koji odrađuje suspenziju, ali jedno upražnjeno mesto nije popunio tako što je ubacio Marka Gujua, klasičnu „devetku“ koja je presudila Baskima na debiju za prvi tim, nego je u vatru bacio Lamina Džamala, dok je Fermina Lopesa pomerio u vezu.

I napravio je strašan potez uparivši duo iz La Masije po desnom boku. Fermin Lopes i Lamin Džamal maltretirali su Ukrajince na Monžuiku do isteka jednog časa igre. Pa, i posle toga, ali su i drhtali...

Posebno to važi za Fermina Lopesa. Pravi đavo. Nije davao mira Ukrajincima dsve dok ga u finišu nije zamenio Mark Kasado. Prvi je stavio na muke ukrajinskog čuvara mreže Dmitra Rižnika. Odbranio mu je udarac, da bi samo nekoliko minuta kasnije uzdrmao konstrukciju gola, a u nastavku akcije je Feran Tores smestio loptu u mrežu i postao Španac koji je najbrže došao do pet golova u dresu Barselone u Ligi šampiona. Gol pogledajte OVDE.

A, onda – projektil! Raketirao je Barsin tinejdžer gol Šahtjora pored Iraklija Azarova. Nemoćan je bio bek iz Gruzije. Pogledom je kompletan gostujući tim ispratio maestralan pogodak Fermina Lopesa. Gol Pogledajte OVDE. Međutim, imao je i doskorašnji igrač Crvene zvezde šta da kaže. Bio je jedan od predvonika polukontre sredinom drugog poluvremena, sačekao Gergija Sudakova da se ubaci, gurnuo mu loptu u prostor, a on prevario Marka Andrea ter Štegena. Gol pogledajte OVDE.

Od Iraklija Azarova je to bilo sve, ne iz od Barsinog dijamanta. Često je po desnom boku kombinovao sa Laminom Džamalom, ulazio u sredinu, a posle jedne takve situacije zatresao je stativu. Još jednom! I zatim postigao drugi gol na utakmici, ali je poništen... Peti najmlađi strelac Barselone u Ligi šampiona se poigravao sa odbranom Šahtjora, sijaset šansi imao je i Feran Tores da spakuje još jedna, ali daleko od toga da je domaćin glat prošao na Monžuiku.

Šahtjor je naterao Ćavija i njegove momke da strepe, a ono zbog čega gostima treba skinuti kapu jeste što su izašli sa desetoricom Ukrajinaca. I Gruzinom. Tako je bilo i protiv Antverpena. Za svako poštovanje.

Među tim mnogobrojnim Ukrajincima bilo je i jedno dobro poznato lice Barsinim navijačima, dpduše, na klupi. Dmitri Čigrinski je svojevremeno bio velika opklada Pepa Gvardiole, utrošio je katalonski klub 25.000.000 evra i – promašio. Povratio je deo uloženih sredstava, a ukrajinski štoper se večeras prvi put vratio u Barselonu.

LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO:

GRUPA H

Sreda

Barselona – Šahtjor 2:1 (2:0)

/Tores 28, Lopes 36 Sudakov 62/

21.00: (3.80) Antverpen (3.50) Porto (2.10)



tagovi

Liga šampionaŠahtjor DonjeckBarselonaĆaviLamin DžamalFermin LopesIrakli Azarovi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara