Fernando Ljorente (©Reuters)
Fernando Ljorente (©Reuters)

Fernando Ljorente: Bio bih zamena Benzemi u Realu i za džabe

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.09.22. | 17:57

"Kad god me je Real hteo - bio sam ugovorom vezan za Atletik, a kada se ukazala prilika - Juventus je bio brži", priseća se iskusni golgeter

Jedan od najboljih španskih napadača i svakako jedno od najvećih imena Atletik Bilbaa, Fernado Ljorente, i u 38. godini ne razmišlja o završetku karijere.

Prošlu sezonu proveo je u Eibaru, ali je trenutno bez kluba. Ipak, veruje da i dalje može da pronađe angažman koji ispunjava njegova očekivanja.

Izabrane vesti

"Treniram i tražim nešto zanimljivo. Ako se ne pojavi, potražiću nešto drugo što me ispunjava", poručio je iskusni centarfor.

Ljorente je tokom karijere promenio veliki broj klubova. Počeo je u Baskoniji, a onda zablistao u Atletik Bilbau. Sakupio je preko 300 mečeva za Baske i dao više od 100 golova (konkretno 328 utakmica i 111 pogodaka, uz 36 asistencija). Usledio je odlazak u Juventus leta 2013, a igrao je još za Sevilju, Svonsi, Totenhem, Napoli, Udineze i Eibar.

U nekoliko navrata tokom karijere fudbaler iz Pamplone dovodio se u vezu sa Real Madridom, ali do transfera nije došlo. Objasnio je Ljorente, ali ističe da prelazak u Kraljevski klub nikada nije bio baš blizu.

"Kad god me je Real hteo - bio sam ugovorom vezan za Atletik i... Atletik nijednom nije hteo da me pusti, niti je Real bio spreman da plati obeštećenje koje im je traženo. A, kada se ukazala prilika (istekao mu ugovor) Juventus je bio brži".

Naglasio je Bask da mu je krivo što nikada nije obukao beli dres.

"Voleo bih da sam igrao za Real Madrid. Trenutno je to najbolji klub na svetu, neverovatno je šta rade u Ligi šampiona. Kada god stignu do neke od završnih runda takmičenja, favorit su za titulu".

Upitan da li bi se odazvao pozivu Karla Ančelotija ukoliko bi ga pozvao da bude zamena Benzemi, Ljorente nije imao dilemu.

"Naravno, za džabe".


tagovi

Real MadridAtletik BilbaoPrimeraFernando LjorenteKarim Benzema

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara